Mens en maatschappij

Categorie(ën):
Mens en maatschappij

ga terug

Ouderenbeleid, ook voor uw toekomst!

vrijdag 26 januari 2024 tot donderdag 31 oktober 2024

In een samenleving die voortdurend evolueert, is het cruciaal om niet alleen naar het heden te kijken, maar ook naar de toekomst. Onze ouderen hebben de fundamenten gelegd voor de welvaart die we vandaag genieten, en het is nu onze verantwoordelijkheid om een beleid te voeren dat niet alleen hun welzijn waarborgt, maar ook de belofte van een zorgzame oude dag voor de komende generaties.

Onze flyer "Ouderenbeleid, ook voor uw toekomst!" is zorgvuldig samengesteld door betrokken Vief-bestuursvrijwilligers van diverse lokale Vief-afdelingen in de provincie Antwerpen. Deze toegewijde vrijwilligers hebben gezamenlijk bijgedragen aan het ontwikkelen van de inhoud en boodschap van de flyer, met als doel de bewustwording te vergroten over het belang van ouderenbeleid en de impact ervan op de toekomst van de oudere generatie.

De flyer belicht de volgende kernpunten:
     Gegarandeerde betaalbare zorg voor iedereen
Een effectief gezondheidszorgsysteem moet gegarandeerde betaalbare zorg voor iedereen waarborgen, waardoor gezondheidsdiensten toegankelijk worden zonder financiële barrières.

     Zorg voor een optimale online én offline dienstverlening
Het streven naar optimale online en offline dienstverlening is essentieel om de behoeften van de samenleving adequaat te vervullen, waarbij technologische vooruitgang en persoonlijke interacties hand in hand gaan.

     Maak het openbaar vervoer toegankelijk, aantrekkelijk en comfortabel & hou het betaalbaar
Een doeltreffend mobiliteitsbeleid dient het openbaar vervoer toegankelijk, aantrekkelijk en betaalbaar te maken, waardoor duurzame mobiliteit wordt gestimuleerd en het gemak voor alle burgers wordt vergroot.

     Zorg ervoor dat elke oudere met zijn pensioen een kwaliteitsvol leven kan leiden
Het waarborgen van een kwaliteitsvol leven voor elke oudere met zijn pensioen vereist beleidsmaatregelen die sociale voorzieningen en gezondheidszorg ondersteunen, waardoor een waardige ouderdom wordt bevorderd.


Wij nodigen alle politieke mandatarissen uit om na te denken over hoe ze kunnen bijdragen aan de ontwikkeling en implementatie van een toekomstgericht ouderenbeleid. De oudere generaties verdienen niet alleen respect voor het verleden, maar ook garanties voor een waardige toekomst.


Laten we samenwerken om een samenleving te creëren waarin ouder worden synoniem staat voor respect, zorg en vooral, hoopvolle verwachtingen voor de toekomst.