Vief lanceert podcast "Levenswijs" - beluister de kleurrijke verhalen van ouderen

maandag, 19 december, 2022
Logo levenswijs

Vief start met een podcast getiteld “Levenswijs” om de diversiteit en rijkdom aan (levens)ervaring van 65-plussers onder de aandacht te brengen. Op die manier willen we de verhalen en maatschappelijke veranderingen van toen delen met de luisteraar van nu.

Oud-journalist en auteur Noël Truyers ging ongedwongen interviews afnemen bij negen bijzondere en diverse ouderen, zowel qua leeftijd als achtergrond en levensloop. Geen enkel thema wordt geschuwd: er wordt gesproken over onderwijs, migratie, racisme, geaardheid, ziekte, zorg, oorlog en liefde.

Door de podcast wordt de geschiedenis van onze samenleving bewaard en gedeeld. De eerste drie verhalen van Levenswijs zijn nu beschikbaar via de website www.levenswijs.be, Spotify en Apple Podcasts. Nadien wordt er maandelijks één nieuw verhaal uitgebracht.

De reeks start met het verhaal van Maggy Doumen, een LGBTQI+-activiste, die opgroeide in de tijd dat het nog taboe was om homo of lesbienne te zijn. Dat is intussen gelukkig veranderd, maar Maggy blijft zich nog altijd inzetten voor de rechten van holebi’s en dan specifiek van oudere holebi’s. Toch was ze zelf lange tijd getrouwd met een man. Ze legt in het interview uit dat het de enige manier was om haar kinderwens te vervullen.

ga terug