Zo gebruik je de Museumpas-app

dinsdag, 3 mei, 2022

Iedereen kent het wel: je haalt jouw portefeuille boven, maar de kaart die je nodig hebt ligt thuis. Voor de Museumpas-houder is er sinds kort een plan B: de digitale museumpas. Met de museumpas-app heb je jouw toegangsticket altijd op zak. Toon de QR-code aan de museumbalie en je kan genieten van jouw bezoek. Bovendien zie je in de app ook eenvoudig hoe lang de pas nog geldig is.

Meteen naar musea na je aankoop
Je wil er op uit trekken en in jouw enthousiasme bestel je een museumpas. Alleen … Als je nog geen kaart hebt moet je moet nog even wachten, want die moet nog verzonden worden. De digitale museumpas kan je onmiddellijk beginnen gebruiken, je kan dus direct op pad gaan.

Hoe werkt dat?
De museumpas-app is jouw toegangsticket voor meer dan 200 musea. Met de app…

  • kan je binnen in alle deelnemende Belgische musea: toon hem aan de balie (in plaats van je fysieke museumpas) en geniet van je bezoek!
  • zie je al jouw gegevens in een oogopslag: nooit meer twijfelen hoe lang je museumpas nog geldig is.

Verdwijnt de fysieke pas dan?
Wie graag een pas in zijn portemonnee heeft, hoeft zich geen zorgen te maken, ook die blijft bestaan. Wie al een fysieke pas heeft, blijft die gewoon gebruiken en kan de museumpas-app downloaden als handige extra. 

Wie een nieuwe museumpas koopt en toch een fysieke pas wil, betaalt voortaan een supplement van 2,95 euro. Dat dekt de verwerkings- en verzendkosten. Het supplement betaal je dus niet als je enkel de museumpas-app gebruikt.  

De app installeren en gebruiken
De Museumpas app kan je terugvinden in de App Store (Apple) of de Play Store (Android). Of je kan met je smartphone surfen naar de Museumpas-website.
Eens de app geïnstalleerd of gedownload, kan je hem openen vervolgens zal je akkoord moeten gaan met de gebruiksvoorwaarde en daarna kom je op de aanmeldpagina terecht. Had je al een Museumpas? Tik dan op aanmelden. Vervolgens zal je de login gegevens van je UiTiD moeten ingeven en word je aangemeld in de app. Je kan er ook voor kiezen om je aan te melden via je Facebookprofiel, Google profiel, Apple ID of Burgerprofiel. Dit hoef je maar 1x te doen. De app zal vanaf dan altijd onmiddellijk beschikbaar zijn. 

Heb je nog geen Museumpas? Tik dan op “Ik heb nog geen Museumpas”. Vervolgens zal je doorgestuurd worden naar een webpagina waar je een UiTiD kan aanmaken en een museumpas kan aankopen. Deze kost 59 euro voor een heel jaar. 

Eens aangemeld zal je een QR-code zien verschijnen. Dit is je toegangsticket, met andere woorden je Museumpas. Hier kan je ook raadplegen hoe lang je museumpas nog geldig is. Laat de QR-code bij het betreden van het museum zien aan het onthaal en voila! Zo gefixt!

Alle stappen worden ook getoond in onderstaand filmpje.

ga terug