Vief maakt een lespakket over ageisme voor middelbare scholen

maandag, 21 augustus, 2023

In het schooljaar 2022-2023 startte Vief met het scholenproject "GensConnect". Voor GensConnect trekken onze leercoaches en/of stafmedewerkers samen met enkele enthousiaste Vief-ouderen naar secundaire scholen voor een les over ageisme. Tijdens deze les gaan jong en oud in dialoog over vooroordelen en stereotypes over de verschillende generaties.

GensConnect is een groot succes, zo groot dat we niet op elke vraag konden ingaan. Daarom heeft Vief een lespakket ontwikkeld, zodat leerkrachten zelf aan de slag kunnen met het thema. Het lespakket bestaat uit een handleiding voor leerkrachten en een bundel voor leerlingen. Het lespakket (met een duurtijd van 2 tot 6 lesuren) is gebaseerd op de podcast Levenswijs en gericht op het bouwen van bruggen tussen de verschillende generaties. Leerlingen maken via het lespakket kennis met de generatie 65-plussers door hun levensverhalen en worden zich bewust van hun eigen vooroordelen.

Dit lespakket is geschikt voor leerlingen uit de eerste, tweede en derde graad, zowel voor A-stroom als B-stroom. De opdrachten zijn slechts voorstellen. U mag ze naar eigen goeddunken wijzigen, aanvullen en gebruiken. U kan zowel de handleiding voor leerkrachten als de oefenbundel downloaden op de Levenswijs-website.

Mogen we u vragen ons via info@vief.be een seintje te geven als u met het pakket aan de slag gaat? Suggesties en/of reacties mogen ook altijd ingestuurd worden.

ga terug