Vief nodigt je uit op het lanceermoment van haar campagne op 23 maart

woensdag, 23 februari, 2022

Vief vzw ijvert al langer voor een correcte beeldvorming van ouderen. Toch zijn er vooroordelen en stereotypen die hardnekkig blijven opduiken. Deze denkbeelden kunnen een negatieve impact hebben op de fysieke en mentale gezondheid van ouderen. Het is dus belangrijk dat het dominante beeld over 65-plussers bijgeschaafd wordt. Daarom lanceert Vief een beeldcampagne waarin de voornaamste clichés over ouderen aan de realiteit getoetst zullen worden onder de noemer "denkFOUD".

Wil je ontdekken wat we gaan doen? Kom dan naar het lanceermoment op 23 maart 2022 in het Provinciehuis in Leuven. Je krijgt er een voorstelling van de campagne met aansluitend een korte voordracht door Kaat Bollen en een lezing van Zaki waarin hij de onderbelichte en ondeugende kanten van ouder worden aanhaalt.

Programma

Cover boek Zaki
(c) Manteau

9u30: ontvangst met koffie
10u: Voorstelling van de campagne door Karolien Favoreel, stafmedewerker beeldvorming en participatie, met een voorwoord van Gilbert Raymaekers, voorzitter Vief. Na deze voorstelling volgt er een korte voordracht door seksuologe Kaat Bollen. 
11u: Lezing 'Ondeugend ouder worden' door Zaki 
12u: Broodjeslunch
Het einde is voorzien rond 13u.

Praktisch

Toegangsprijs: gratis
Inschrijven: Je kan inschrijven via het online formulier, per mail naar info@vief.be of telefonisch op het nummer 02/538 5905 voor 17 maart 2022.
Locatie: Provinciehuis, Provincieplein 1, 3000 Leuven
Bereikbaarheid:

  • Openbaar vervoer
    Het provinciehuis ligt op loopafstand van het trein- en busstation van Leuven. Kom je het station buiten gewandeld, ga dan naar links over het Roger Van Overstraetenplein.
  • Auto
    Neem afrit 15 richting Leuven centrum op de E314. Volg de weg tot aan de Leuvense ring, rij rechts op richting Tienen en Diest. Je rijdt tot voorbij de Tiense Poort. Kies bij het naderen van het provinciehuis de rechterrijstrook en rij door, richting station, tot op het einde. Sla vervolgens voorzichtig rechtsaf en rij stapvoets, met respect voor voetgangers en fietsers die hier je pad kruisen, onder de voetgangersbrug (Roger Van Overstraetenplein) tot aan de spoorweg. Draai nu naar rechts en zet je tocht verder langs de sporen, richting provinciehuis.
    Gebruik je een gps voer dan als straat Tiensevest in en niet Provincieplein.
ga terug