Digitale week 2022

donderdag, 27 januari, 2022

Naar jaarlijkse traditie organiseert Vief een Digitale Week, waarin een bepaald aspect rond digitalisering toegelicht wordt. Net als vorig jaar spitsen we ons toe op het kritisch omgaan met het internet. Doordat fysieke activiteiten vorig jaar niet toegelaten waren en alles toen online moest doorgaan, hebben we beslist om dit jaar hetzelfde thema te kiezen. Deze keer zullen de voordrachten wel fysiek, en dus op locatie, doorgaan. De Vief-leercoaches zullen inzoomen op twee onderwerpen.

1. Internetfraude 

In het dagelijks leven is een belangrijke plaats weggelegd voor het internet. De mogelijkheden zijn tegenwoordig dan ook eindeloos. Je kan het gebruiken om muziek te luisteren, contact te houden met vrienden en familie, kleren te kopen enz. Maar helaas zijn er ook enkele gevaren aan verbonden, waaronder internetfraude. Misschien ben je er zelf al eens slachtoffer van geworden? Tijdens deze voordracht zullen de Vief-leercoaches stilstaan bij enkele vormen van internetfraude en worden handvaten aangereikt om jezelf hiertegen te wapenen. Op die manier loop je minder kans om slachtoffer te worden van internetfraudeurs!

De voordrachten zullen doorgaan op woensdag 23 maart 2022 vanaf 10u in Gent of Antwerpen (klik op de stad om meer informatie te krijgen). 

2. Privacy op het internet

Het internet en het online leven zijn de dag van vandaag niet meer uit onze maatschappij weg te denken. Bijna iedereen heeft tegenwoordig een digitale identiteit en het internet vormt sinds enkele jaren een groot platform waarop iedereen informatie met elkaar deelt. Onze online privacy is daarom iets waar we zeker even bij moeten stilstaan. Deze voordracht heeft als doel om je kritische blik te verhogen en om handvaten aan te reiken om je privacy op het internet te beschermen.

De voordrachten zullen doorgaan op woensdag 23 maart 2022 vanaf 14u in Gent of Antwerpen (klik op de locatie om meer informatie te krijgen).

 

ga terug