In de kijker: ouderenverenigingen Bredene startten petitie voor vlottere busverbindingen

vrijdag, 20 januari, 2023

De meningen en ervaringen van ouderen worden al te vaak genegeerd in de opmaak van nieuwe beleidsplannen. Dit was ook het geval bij het nieuwe vervoersplan van de Lijn voor de regio Oostende-Bredene. In november 2020 werd het vervoersplan goedgekeurd waardoor er vanaf juli 2023 twee buslijnen van elkaar losgekoppeld zullen worden. Dit heeft als gevolg dat er tussen de Vuurtorenwijk en Bredene geen rechtstreekse verbinding meer mogelijk zal zijn en men zich dus eerst dient te verplaatsen naar het station van Oostende. Dit is echter niet voor iedereen evident. 

Kris Costenoble, voorzitter Vief Bredene, vindt inspraak van ouderen erg belangrijk en ondernam actie. Samen met de voorzitter van Okra Bredene en de voorzitter van VLAS Bredene starrte hij een petitie om aandacht te vestigen op deze problematiek. Ze werkten een concreet voorstel uit gericht naar de vervoersmaatschappij De Lijn en het gemeentebestuur Bredene. In totaal ondertekenden 707 personen deze petitie. In februari werd de lijst met handtekeningen overhandigd aan de busmaatschappij. De actie had succes want na overleg werd het bussenplan lichtjes bijgestuurd.

Dit voorbeeld toont aan dat betrokkenheid ouderen aan beleid erg belangrijk is. Het bevordert namelijk het pad naar een leeftijdsvriendelijke gemeente waaraan iedereen ten volle kan participeren.

Meer weten over dit initiatief of de petitie tekenen?
•    Contacteer Vief Bredene per mail via info.bredene@vief.be 
•    Lees het artikel van Het Laatste Nieuws via www.hln.be/bredene/seniorenverenigingen-krijgen-gehoor-de-lijn-past-route-nieuwe-buslijnen-tussen-bredene-en-vuurtorenwijk-aan-br~a6b465c8/

 

Goed praktijkvoorbeeld in de kijker zetten?
Er zijn talrijke goede praktijkvoorbeelden van mooie initiatieven op vlak van lokaal beleid. Vief zet deze graag in de kijker. Heb je weet van een interessante beleidsactie, aarzel niet om Lise Reniers, stafmedewerker bij Vief, hierover te contacteren. Dit kan via mail naar lise.reniers@vief.be
 

ga terug