Vief werkt mee aan de campagne "Allemaal Politiek"

vrijdag, 26 januari, 2024

2024 is een belangrijk verkiezingsjaar. Socius, het steunpunt voor sociaal-cultureel werk, wil van die gelegenheid gebruikmaken om het belang van het civiel sociaal-cultureel actorschap in de kijker te zetten. Zeg maar het idee dat iedereen op zijn of haar manier de samenleving mee kan vormgeven. Mee kan zorgen voor maatschappelijke verandering. Kleinschalig, grootschalig. Individueel of in groep. Uit goesting of verontwaardiging. Iedereen is op zijn of haar manier politiek. Onder de noemer ‘Allemaal politiek’ verzorgen ze in 2024 een campagne die uit verschillende elementen bestaat en Vief werkt hier ook aan mee. Al deze content brengen ze samen op de website www.allemaalpolitiek.be

Met het initiatief "Stem Ervaren - Samen naar een leeftijdsvriendelijk beleid" wil Vief, samen met de partners ACVLB E-team, Liever Thuis LM en Onbegrensd LM, namelijk ook haar stempel drukken op de gemeenteraadsverkiezingen. We willen benadrukken dat ouderen nog een stem hebben en dat het belangrijk is om deze te blijven gebruiken, ondanks het afschaffen van de opkomstplicht.

Voor Allemaal Politiek gaat Lise Reniers, onze stafmedewerker verenigingsbeleid, maandelijks een vlog opnemen over ons initiatief en meerbepaald over de vormingen tot stemambassadeur. De eerste kan je hieronder bekijken. Hou onze sociale media in de gaten voor de volgende afleveringen. 

Lise werft Stemambassadeurs from Socius vzw on Vimeo.

ga terug