Mens en maatschappij

Categorie(ën):

ga terug

Gespreksmoment over het verdwijnen van lokale bankkantoren

donderdag 2 maart 2023
Vief wil jouw inbreng.

Het sluiten van kleine, lokale bankkantoren is een trend die al langer aan de gang is. Nu de vier grootbanken (BNP Paribas Fortis, KBC, Belfius en ING) besloten hebben om neutrale cashpunten te installeren in plaats van hun eigen bankautomaten, zal ook het aantal automaten drastisch afnemen tegen 2025. Niet alle ouderen zijn al op de digitale trein gesprongen en kunnen vlot digitaal bankieren. Voor ouderen die minder mobiel zijn, vormt de daling van het aantal bankkantoren en automaten nog een extra nadeel, doordat ze zich verder moeten verplaatsen.

Vief wil graag actie ondernemen rond dit thema. Om de problematiek goed in kaart te brengen en actiepunten te formuleren hebben we jouw inbreng nodig. Hiervoor organiseren we een open gespreksmoment te Antwerpen. 

Als er voldoende interesse is, kan er ook een gespreksmoment georganiseerd worden in andere provincies. Daarnaast is het mogelijk om je standpunt kenbaar te maken door te bellen naar het Vief-secretariaat (02/538 59 05) of een mail te sturen naar Lise Reniers, stafmedewerker (lise.reniers@vief.be).

Datum: Donderdag 2 maart 2023
Aanvang: 10u30
Waar: LM Plus, Zaal De Meirminne, Lange Nieuwstraat 109, 2000 Antwerpen
Inschrijven of meer informatie: Petra Lauwrijs, regiomedewerker Antwerpen (03/206 36 54 of petra.lauwrijs@vief.be) of Lise Reniers, stafmedewerker (02 538 59 05 of lise.reniers@vief.be)


ga terug