Met Vief leer je voortaan online

Door de coronacrisis zijn heel wat Vief-vormingen en cursussen die de komende weken zouden plaatsvinden, afgelast. We blijven echter niet bij de pakken zitten. Van een selectie van onze initiaties en vormingen maken we een video. Deze coronatijden stellen ons allen aardig op de proef. Vele mensen missen het onbezonnen, fysieke contact met familieleden, vrienden en het verenigingsleven. Vief wil daarom zijn digitale lessen tot bij jou thuis brengen.
 
hieronder vind je een eenvoudige uitleg over volgende applicaties: 
 

WhatsApp - videobellen 

In de eerste video leer je op een laagdrempelige manier hoe je met WhatsApp kan videobellen om zo je sociale contacten in isolement te onderhouden.
 
 

Payconiq

De tweede video toont je hoe je met de bekende betaalapplicatie Payconiq aan de slag gaat. Het installeren van de applciatie, het aanmaken van een account en het overmaken van een betaling van op afstand aan een kennis wordt haarfijn uitgelegd.
 

Wandelknooppunt App

Ook het belang van (blijven) bewegen verliezen we niet uit het oog. Hiervoor maakten we een video waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe je zelf een wandelroute aan de hand van de wandelknooppunten kan uitstippelen op je smartphone. Hiervoor wordt de wandelknooppunten applicatie uit de doeken gedaan.

 
 

Facebook-account maken 

In 2020 staat de teller van het aantal Facebookgebruikers op 2,6 miljard. Dat is ontzettend veel. Facebook wordt ook steeds meer voor zakelijke doeleinden aangewend. Handelszaken laten bijvoorbeeld via dit platform weten wanneer hun jaarlijkse vakantie valt. Als je dan niet beschikt over een Facebook-account, val je een beetje uit de boot. 
Vief helpt je daarom op weg. In deze video wordt stap voor stap uitgelegd hoe je zelf een Facebook-account kan aanmaken.
 

Facebook - 4 vragen beantwoord

Facebook wordt over heel de wereld door ontzettend veel personen gebruikt. Toch is niet elke gebruiker helemaal weg met de verschillende mogelijkheden van dit sociale media-platform. Maxime beantwoord vier veelgestelde vragen of Facebook. Bekijk het volledige filmpje hieronder. In 2020 staat de teller van het aantal Facebookgebruikers op 2,6 miljard. 
 
Wil je van één bepaalde vraag de uitleg bekijken, klik dan hieronder op de vraag.

Mythes over rouwverwerking

Iedereen krijgt weleens met verlies te maken. Vooral bij ouderen is afscheid nemen niet ongewoon. Hoewel rouwen een loodzware taak is, wordt er niet vaak over gesproken. In deze video behandelen we 10 misvattingen over rouwverwerking.

Fietsland app

Met de applicatie Vlaanderen Fietsland heb je het hele virtuele, Vlaamse fietsnetwerk op zak! De app is makkelijk te gebruiken en geeft je de mogelijkheid om op een flexibele manier eigen fietsroutes langs de knooppunten in de buurt uit te stippelen. Ideaal dus met deze zomerse temperaturen.

                                                                                              Sitemap - Vief vzw 2017 - info  vief.be | Site door Faromedia | Privacy