Uitstappen en reizen

Categorie(ën):
Uitstappen en reizen

ga terug

Woensdag... Visdag

woensdag 1 juni 2022

Vief Deerlijk

Dit is een activiteit voor vroege vogels!
U verzamelt om 6.45 uur aan de uurwerktoren van de visveiling te Nieuwpoort om er de aanvoer van de garnaal bij te wonen. Vervolgens gaat u naar een beschermde zone in de visveiling, samen met de vishandelaars om daar de andere veilingen in de verkoopzaal te volgen. Na dit boeiend schouwspel is het tijd voor een ontbijt met een pistolet met hesp/kaas, boter en/of confituur, koffiekoek, fruitsap en koffie/thee. Daarna scheept u in voor een havenrondvaart.
Vervolgens is er een bedrijfsbezoek gepland waar u de bewerking en verwerking van de vis volgt en uitleg krijgt over de kwaliteitsbepalingen aan de hand van verschillende versheidstypes (KIM methode). 

Om 10.45 uur start de simulatie in de veilingzaal. U krijgt daar deskundige uitleg over het veilproces. Daarna wordt een demonstratiepakket op de klok gezet en mag u zelf met het veilsysteem aankopen. Na deze drukke en boeiende voormiddag is het tijd voor het vissersaperitief (garnalen) met een Rodenbach gevolgd door een lunch met verse vis (aperitief, soep, hoofdschotel, twee glazen wijn en koffie/thee inclusief). 

Dit evenement wordt georganiseerd met de steun van de Stad Nieuwpoort, de provincie West-Vlaanderen, de Brouwerij Palm (Rodenbach) en vzw Promovis.

Let wel: het aantal plaatsen is beperkt.
U ontvangt geen schrijven meer, uw betaling geldt als inschrijving.
Last van allergenen of bijzondere wensen, contacteer het provinciaal Vief secretariaat.

Praktische informatie

- Wanneer: woensdag 1 juni 2022 
- Waar: Vismijn (ter hoogte van de uurwerktoren) te 8620 Nieuwpoort
- Aanvang: 6.45 uur
- Prijs: € 69
- Inschrijven: Vief Deerlijk | Tel. 0471 79 40 96 l info.deerlijk@vief.be

Inschrijven is betalen vóór woensdag 11 mei 2022 op het rekeningnummer van Vief Deerlijk BE17 3632 1593 9521 met mededeling 010622 – aantal personen – uw telefoonnummer.


ga terug