Uitstappen en reizen

Categorie(ën):
Uitstappen en reizen

ga terug

Vrijdag... Visdag

vrijdag 10 september 2021

Dit is een activiteit voor vroege vogels!
U verzamelt om 6.45 uur aan de uurwerktoren van de visveiling te Nieuwpoort om er de aanvoer van de garnaal bij te wonen. Vervolgens gaat u naar een beschermde zone in de visveiling, samen met de vishandelaars om daar de andere veilingen in de verkoopzaal te volgen. Na dit boeiend schouwspel is het tijd voor een ontbijt met een pistolet met hesp/kaas, boter en/of confituur, koffiekoek, fruitsap en koffie/thee. Daarna scheept u in voor een havenrondvaart. Nieuw hierbij is een degustatie met huisgerookte zalm en jenever. Vervolgens is er een bedrijfsbezoek gepland waar u de bewerking en verwerking van de vis volgt en uitleg krijgt over de kwaliteitsbepalingen aan de hand van verschillende versheidstypes (KIM methode). 

Om 10.45 uur start de simulatie in de veilingzaal. U krijgt daar deskundige uitleg over het veilproces. Daarna wordt een demonstratiepakket op de klok gezet en mag u zelf met het veilsysteem aankopen. Na deze drukke en boeiende voormiddag is het tijd voor het vissersaperitief (garnalen) met een Rodenbach gevolgd door een lunch met verse vis (aperitief, soep, hoofdschotel, twee glazen wijn en koffie/thee inclusief). 

Dit evenement wordt georganiseerd met de steun van de Stad Nieuwpoort, de provincie West-Vlaanderen, de Brouwerij Palm (Rodenbach) en vzw Promovis.

Prijs: € 69
Maximum 20 deelnemers.

Last van allergenen of bijzondere wensen, contacteer het provinciaal Vief secretariaat.

Praktische informatie

- Wanneer: Vrijdag 10 september 2021 
- Waar: Vismijn (ter hoogte van de uurwerktoren) te 8620 Nieuwpoort
- Aanvang: 6.45 uur
- Prijs: € 69
- Inschrijven: Vief West-Vlaanderen vzw; Tel. 056 25 72 61; info.west@vief.be

Inschrijven is betalen op het rekeningnummer van Vief West-Vlaanderen vzw BE25 3800 8087 9782 met mededeling datum 100921 – aantal personen - telefoonnummer.


ga terug