Uitstappen en reizen

Categorie(ën):
Cultuur & crea, Mens en maatschappij, Ontmoeting en ontspanning, Uitstappen en reizen

ga terug

Reis - Ontdek de Franse Jura, Frankrijk

zondag 27 augustus 2023 tot vrijdag 1 september 2023

VERBLIJF
Het Franse Juragebergte, gelegen bij de Zwitserse grens, moet niet onderdoen voor andere streken. Bossen, meren, schilderachtige uitzichten, wijngaarden en mooie, oude dorpjes wisselen elkaar af. De Franche-Comté, zo wordt deze streek ook genoemd, houdt zijn tradities in eer met onder andere enkele van de beste kazen van Frankrijk. 

U verblijft tijdens deze reis in het Hotel Le Lac***, aan de oevers van het gelijknamige meer Lac-St. Point in Malbuisson. Dit stijlvolle hotelcomplex is reeds 3 generaties in handen van de familie Chauvin. De gerenoveerde kamers zijn voorzien van bad of douche en toilet, gratis wifi, telefoon en tv. Verder beschikt het hotel over een lift, een salon, een bar, een mooi terras met zicht op het meer en een openluchtzwembad. Tijdens het verblijf geniet u van de uitstekende Franse keuken en ‘s morgens wordt u verwend met een uitgebreid ontbijtbuffet.

PROGRAMMA
Tijdens deze reis brengen we een kort bezoek aan de stad Besançon, hoofdstad van de Jura. We bezichtigen de bron van de Doubs en het eco-museum Michaud, een oude en typische boerderij, waar we leren over de vroegere levenswijze van de boeren in het gebergte. We bezoeken ook de streek van de meren en de waterval “Le Hérisson”.
We maken ook een uitstap naar Arbois met een bezoek aan het huis van Louis Pasteur en een kennismaking van de Jurawijnen. Er is tevens een tussenstop voorzien aan de Cirque du Fer à Cheval en een visite aan de vroegere zoutmijn van Salins-les-Bains. We nemen de tijd om het museum van de horlogerie in Morteau en een distillerie van de Absintdrank in Pontarlier te bezoeken. Tevens steken we de Zwitserse grens over en bezichtigen we de stad Lausanne, met zijn oeverpromenade langs het meer van Genève, mooie park en het boeiend museum van het Olympisch Comité. Tijdens de terugreis gaan we ook naar Troyes, bekend om zijn prachtige oude vakwerkhuize.

INBEGREPEN
Vervoer luxe autocar (met opstap te Brugge, Kortrijk, Lichtervelde en Oostende), verblijf in halfpension vanaf het avondmaal eerste dag tot en met het ontbijtbuffet laatste dag (viergangendiner met water en wijnen, 1 fles huiswijn 75 cl per 4 personen + 1 fles mineraal water per 4 personen, inclusief), alle excursies, taksen en fooien, permanente gids Rik Carpentier, Vief-begeleiding Marianne Verbeke.

NIET INBEGREPEN
De middagmalen, de toegangsgelden bezoeken (richtprijs € 35 ), annulatie- en bijstandsverzekering.

Deze reis wordt aangeboden door Sima Tours (Lic. A1143).
 

Praktische informatie

- Wanneer: van zondag 27 augustus tot en met vrijdag 1 september 2023
- Waar: opstapplaatsen te Brugge, Kortrijk, Lichtervelde en Oostende
- Aanvang: opstapuren volgen later
- Prijs: € 999 per persoon
           € 185 toeslag single
- Inschrijven: Vief Travel; Tel. 056 25 72 61; info.west@vief.be

Voor het inschrijvingformulier, klik hier.
Voor meer info over de reis, klik hier.
Voor de info omtrent de annulatieverzekering, klik hier.
Voor de annulatievoorwaarden 2023, klik hier
Voor de algemene voorwaarden van Sima Tours, klik hier.


ga terug