Begeleidende tekst Inschrijving: 

 

U ontvangt geen schrijven meer, uw betaling geldt als inschrijving. 

E-mail organisatie: 
Uitstappen en reizen

Categorie(ën):
Uitstappen en reizen

ga terug

Luxueus genieten in de Dordogne, Frankrijk

22 augustus 2021 tot 28 augustus 2021
Autocarvakantie in la douce France

VERBLIJF
De streek van de Dordogne, ook de Périgord genoemd, is bekend om zijn rijke gastronomie. Foie gras, noten en truffels genieten een hoge reputatie. Maar deze Zuid-Franse regio is om veel meer redenen een bezoek waard. Het is een authentieke streek die zijn tradities is blijven koesteren, en toch niet overdruk is. Er is de schitterende vallei van de rivier de Dordogne, de middeleeuwse stadjes, de kastelen die herinneren aan de Honderdjarige Oorlog, de indrukwekkende overblijfselen uit de prehistorie en de vele grotten.

U verblijft midden deze mooie natuur in het kleine dorpje Tamniès, in Hotel Laborderie*** (beoordeling hotel: 8,9/10). We kozen voor de luxueuze kamers en deze zijn voorzien van TV, internet, radio, telefoon, WC, bad/douche en zijn gelegen aan het openluchtzwembad en de tuin. Er is eveneens sauna en bubbelbad. Het hotel is bovendien bekend omwille van zijn uitstekende gastronomie, serveert een uitgebreid ontbijtbuffet en de laatste dag sluiten we af met een gastronomisch diner.

PROGRAMMA
Tijdens de heenreis bezoeken we Oradour-sur-Glane, een dorpje
dat uitgemoord en vernield werd door de Nazi’s tijdens WO-II. We maken kennis met de vallei van de Dordogne, met een boottocht en een bezoek aan de stadjes Domme en La Roque-Gageac. Op de tweede dag is de lunch inbegrepen. We bezoeken het bedevaartsoord Rocamadour, een eendenkwekerij en de Gouffre de Padirac. 

We nemen de tijd in het Middeleeuwse stadje Sarlat, hoofdplaats van de Périgord Noir, en de hangende tuinen van Marqueyssac. De prehistorie ontdekken we in de wereldberoemde grot van Lascaux-II en in Les Eyzies, en we besluiten die dag in het wijnkasteel Monbazillac. We bezoeken tevens een notenmolen, het kasteel Milandes van de bekende Josephine Baker en de abdij van Cadouin. 

INBEGREPEN
Vervoer autocar (met opstap te Brugge, Kortrijk, Lichtervelde en Oostende), verblijf in halfpension vanaf het avondmaal 1ste dag tot en met het ontbijt laatste dag, diner bestaat uit een viergangenmenu met water en wijnen inclusief, middagmaal op de tweede dag, alle uitstappen, taksen en fooien, permanente gids Rik Carpentier, Vief- begeleiding Marianne Verbeke.

NIET INBEGREPEN
De middagmalen behalve het middagmaal op de tweede dag, de toegangsgelden bezoeken (richtprijs € 65), annulatie- en bijstandsverzekering.

Deze reis wordt aangeboden door Sima Tours (Lic. A1143).

Praktische informatie

- Wanneer: van zondag 22 tot en met zaterdag 28 augustus 2021
- Waar: opstapplaatsen op diverse plaatsen (Brugge, Kortrijk, Lichtervelde en Oostende)
- Prijs: € 1150 per persoon
           € 144 toeslag single
           € 50 vroegboekkorting bij een boeking vóór 28 februari 2021
- Inschrijven: Vief West-Vlaanderen vzw; Tel. 056 25 72 61; info.west@vief.be


ga terug