Uitstappen en reizen

Categorie(ën):
Cultuur & crea, Ontmoeting en ontspanning, Uitstappen en reizen

ga terug

Genieten in Noord-Bretagne, Frankrijk

woensdag 7 september 2022 tot maandag 12 september 2022

GENIETEN IN NOORD-BRETAGNE, FRANKRIJK

AUTOCARVAKANTIE VAN WOENSDAG 7 TOT EN MET MAANDAG 12 SEPTEMBER 2022

VERBLIJF
Bretagne blijft één van de mooiste bestemmingen in Frankrijk. Voor wie houdt van de zee en de indrukwekkende rotskusten. Voor wie kan genieten van het Bretoense binnenland, met schitterende stadjes en groene landschappen. Voor wie interesse heeft in de Keltische cultuur, die zich uit in legendes, oude verweerde calvaires, menhirs en dolmens. En zeker voor wie houdt van een gastronomische keuken waar vis en schaaldieren een prominente plaats innemen.

U verblijft tijdens deze reis in Hotel Aigue Marine**** in het pittoreske stadje Tréguier, ter hoogte van de jachthaven bij de rivier de Jaudy, die in verbinding staat met de zee. Het hotel beschikt over een verwarmd buitenzwembad in een prachtige tuin en mooie kamers met alle moderne comfort (gerenoveerd in 2019). Ze bevatten een eigen badkamer met een bad of douche, gratis toiletartikelen en een toilet. Ook is er een flatscreen-tv met kabelzenders, telefoon en gratis wifi aanwezig. Het hotel is bovendien bekend om zijn uitstekende gastronomie.

PROGRAMMA
Tijdens deze reis bezoeken we de Normandische stad Honfleur en rijden we langs de Mont-St.Michel. We maken kennis met de stad Tréguier met een bezoek aan de kathedraal en het bloemeneiland “Ile de Bréhat” inclusief boottocht. We bezichtigen de roze granietkust met een wandeling in Ploumanac’h en een bezoek aan het Parc du Râdome, het planetarium van Bretagne met een expositie over de moderne telecommunicatie en een lasershow.

We bezoeken tevens twee voorbeelden van de beroemde Bretoense calvaires, in Guimiliau en in St.Thégonnec. We rijden langs St.Pol-de-Léon, de streek van de artisjokken en bloemkolen, naar het vissersstadje Roscoff voor een bezoek aan Algoplus, producent van cosmetische en gastronomische producten gemaakt van algen. We nemen de tijd voor een bezichtiging van de abdijruïnes van de Abbaye de Beauport, een schitterende boottocht op de rivier Trieux en een bezoek om het kasteel van Roche-Jagu en de tuinen. Op de terugreis rijden we langs Rennes, Le Mans en verder naar Chartres, voor een bezoek aan de kathedraal. Daarna reizen we via Parijs terug naar België.

INBEGREPEN
Vervoer luxe autocar (met opstap te Brugge, Kortrijk, Lichtervelde en Oostende), verblijf in halfpension vanaf het avondmaal 1ste dag tot en met het ontbijt laatste dag (3 gangendiner met water en wijnen inclusief), alle excursies, taksen en fooien, permanente gids Rik Carpentier, Vief- begeleiding Marianne Verbeke.

NIET INBEGREPEN
De middagmalen, de toegangsgelden bezoeken (richtprijs € 45), annulatie- en bijstandsverzekering.

Voor het inschrijvingsformulier, klik hier.
Voor het programma (kort), klik hier.
Voor het uitgebreide programma, klik hier.
Voor meer info over de verzekeringen, klik hier.
Voor meer informatie over de algemene voorwaarden Sima Tours, klik hier.
Voor meer informatie over de algemene voorwaarden Vief Travel, klik hier.
Voor meer info over de annulatievoorwaarden, klik hier.
Voor meer info omtrent COVID-19, klik hier.

Praktische informatie

- Wanneer: van woensdag 7 tot en met maandag 12 september 2022
- Opstap: opstap mogelijk te Brugge, Kortrijk, Lichtervelde en Oostende
- Prijs: € 865 per persoon
           € 203 toeslag single
- Inschrijven: Vief Travel; Tel. 056 25 72 61; info.west@vief.be

Deze reis wordt aangeboden door Sima Tours (Lic. A1143).


ga terug