Rekeningnummer: 
BE25 3800 8087 9782
Begeleidende tekst Inschrijving: 

Beste,

Hartelijk bedankt voor uw inschrijving voor deze daguitstap.
Uw deelname werd genoteerd.

Mogen wij u vriendelijk vragen om het correcte bedrag over te schrijven op het rekeningnummer van Vief West-Vlaanderen vzw BE25 3800 8087 9782 met mededeling 110522 – aantal personen – telefoonnummer – opstapplaats.

U zal nog een schrijven ontvangen met alle verdere details.

Alvast een fijne activiteit gewenst.

Met vriendelijke groeten,

Het Vief-team

Vief West-Vlaanderen vzw
Groeningelaan 40
8500 KORTRIJK

Tel. 056 25 72 61 
www.vief.be/vief-West-Vlaanderen

 
prijs: 
66
E-mail organisatie: 
Uitstappen en reizen

Categorie(ën):
Uitstappen en reizen

ga terug

Daguitstap 'Flirten met de schreve'

donderdag 29 september 2022
   

Vertrek met autocar vanuit diverse opstapplaatsen (minimum 12 personen per opstap).

In de voormiddag brengt u een bezoek aan ’t Hoppecruyt te Proven. Eerst geniet u van een heerlijk kopje koffie/thee en cake in café Nobody te Proven. In deze dorpsboerderij duikt u terug in de geschiedenis van de hop en haar geneeskrachtige werking. Tijdens een rondleiding zoekt u uit of de hop nu in de apotheek past. Er wordt kennis gemaakt met de hedendaagse teelttechniek en u kan genieten van het adembenemende hoplandschap. U krijgt van de hopboerin Benedikte een rondleiding in het hopveld, bij de plukmachine, asten en spiekers. Er wordt afgesloten met een proevertje: een ‘Hommelbiertje’. We eindigen met Benedikte haar hoppepluklied.

’s Middags luncht u in Brasserie ’t Oud Kerverijtje in Dranouter, te midden van de prachtige natuur. Men serveert dé specialiteit van het huis: een warm en koud buffet met échte, ambachtelijke, verse producten, gepresenteerd in een authentiek, charmant beenhouwerijtje.
De lunch bestaat uit een mix van verse huisgemaakte gerechten. Het koude gedeelte bestaat uit charcuterie, een ruim aanbod aan verse groentjes, slaatjes, pasta’s, sausjes, ... Het warme gedeelte omvat soep, Vlaamse karbonaden en aardappeltjes in de pel met lookboter.

Na de lunch rijden we de grens over en komen zo in een mooi deeltje van Frans-Vlaanderen waar de dorpen en tradities nog de sporen dragen van een Vlaams verleden.

Via de Rode en Zwarteberg waar Marguerite Yourcenar inspiratie vond voor haar werken naar de Catsberg, de spirituele heuvel. Vanop de hoogten genieten we van een prachtig panorama op de streek die zich uitstrekt van de kust tot de heuvels van Artesië. Geen wonder dat Lodewijk de 14e ooit zijn ogen liet vallen op deze mooie streek. Dit is ook de streek van de straffe verhalen van de “blauwers of smokkelaars” die tabak en sterke dranken op allerlei manieren probeerden de grens over te brengen en de “kommiezen” die op de loer lagen. Op het terras van de Sint-Bernardusbrouwerij in Watou kunnen we dan nog nagenieten van wat de hop in de Westhoek ons te bieden heeft met een drankje naar keuze.

Praktische informatie

- Wanneer: donderdag 29 september 2022
- Waar: Vertrek met autocar met opstap in Menen en Lauwe-Rekkem
- Aanvang: De opstapuren worden u later meegedeeld. U ontvangt enkele dagen vooraf nog een schrijven met de verdere details.
- Prijs: € 65
- Inbegrepen: daggids, autocar, koffie/thee en cake, 2-gangenlunch, rondrit, begeleid bedrijfsbezoek ‘t Hoppecruyt met proevertje en een drankje in de Sint-Bernardusbrouwerij.
- Inschrijven: Vief West-Vlaanderen vzw; Tel. 056 25 72 61; info.west@vief.be

Inschrijven vooraf is noodzakelijk en betaling kan tot 30 dagen vóór de activiteit via overschrijving op het rekeningnummer van Vief West-Vlaanderen vzw BE25 3800 8087 9782 met mededeling 290922 – aantal personen – uw telefoonnummer – opstapplaats.

Bij annulering door de klant kan Vief nooit de integrale som terugbetalen, we zien na wat door Vief vooraf reeds betaald werd en wat kan gerecupereerd worden.


ga terug