Uitstappen en reizen

Categorie(ën):
Ontmoeting en ontspanning, Uitstappen en reizen

ga terug

Daguitstap: Bourgondisch genieten, van Matten tot Lambiek

woensdag 14 juni 2023

Vertrek met autocar vanuit diverse opstapplaatsen
(minimum 12 personen per opstap).

U gaat op ontdekking naar pareltjes in eigen omgeving. De dag start met een bezoek aan een mattentaartenbedrijf in het mooie Grimmige, Geraardsbergen, waar u in een kleine bakkerij uitleg krijgt over het productieproces van deze lekkernij. U gaat er meteen ook proeven van een stuk versgebakken mattentaart met een geurige tas koffie/thee.

Vervolgens klimt u met de autocar naar de top van de welgekende “Muur”, waar u de kloosterkapel kan bezoeken en ook verpozen op het hoogste punt met zicht op de Dendervallei.

De lunch neemt u in Halle in het restaurant De Alsput. Er is een aperitief Alsput, soep van de dag, Alsputse karbonaden van Belgisch witblauw met Kriek Boon, huisgemaakte kroketjes met groenten, taart van het huis en tweemaal koffie. Bij dit alles kan u kiezen voor een glas wijn of keuze van een bier van het vat en water naar believen.

U bent nu in het Pajottenland met zijn Zennevallei en u kan niet voorbij het streekproduct bij uitstek “de Lambiekbieren”. U bezoekt na de middag de bekende brouwerij Lindemans in Vlezenbeek. Na een rondleiding volgt een degustatie en er is ook voor iedereen een kleine attentie voorzien.

Na het brouwerijbezoek zoekt u de buitenlucht op en gaat u op bezoek in het Colomapark in het hart van Sint-Pieters-Leeuw. Dit 15 hectaren grote park herbergt naast een kasteel één van de grootste rozentuinen van Europa. Meer dan 3000 soorten van alle continenten zijn hier aangeplant en geven soms meer dan 300 000 bloemen. Deze bloemenpracht is zeker het bezoeken waard.

Tijdens deze dagreis begeleidt gids Renaat Van Simaey u doorheen deze unieke regio.

Praktische informatie

- Wanneer: woensdag 14 juni 2023
- Waar: opstapplaats volgt later
- Aanvang: opstapuur volgt later
- Prijs: € 70
(Inbegrepen: daggids, autocar, bezoek mattentaartenbedrijf met mattentaart en koffie/thee, driegangenlunch met apero, glas wijn of bier, water en koffie/thee, bezoek brouwerij Lindemans met degustatie en attentie en een bezoek in het Colomapark)
- Inschrijven: Vief West-Vlaanderen vzw; Tel. 056 25 72 61; info.west@vief.be

Inschrijven is betalen via overschrijving op het rekeningnummer van Vief West-Vlaanderen vzw BE25 3800 8087 9782 met mededeling 140623 – aantal personen – telefoonnummer. 

U ontvangt enkele dagen vooraf nog een schrijven met de verdere details.
Bij annulering kan Vief nooit de integrale som terugbetalen. We zien na wat door Vief vooraf reeds betaald werd en wat kan gerecupereerd worden.


ga terug