Mens en maatschappij

Categorie(ën):
Mens en maatschappij

ga terug

Lezing ‘Oud is niet out, maar goud!’

dinsdag 24 mei 2022 tot maandag 27 juni 2022

De vergrijzing van onze samenleving is een feit. Toch blijkt ons ouderenbeleid onvoldoende aangepast aan de behoeften van en opportuniteiten bij ouderen.

Welke plaats hebben ouderen in de maatschappij? Welke zorg voorzien we? En hoe kunnen ouderen maximaal blijven participeren?

Als we langer en gelukkig willen leven in een warme en solidaire samenleving, is het noodzakelijk op de juiste en voldoende manier hierin te investeren.

We nodigen twee bevlogen sprekers uit ons op bovenstaande vragen een antwoord te bieden, namelijk Charlotte Brys en Geert Messiaen.

Charlotte Brys is zelfstandig ouderenpsycholoog, klinisch psycholoog, gerontoloog en integratief psychotherapeut in opleiding. Ze werkt in een multidisciplinaire praktijk in Aalst (SKOG.) en doet ook huisbezoeken. Daarnaast is ze betrokken bij innovaties in de gezondheidszorg.

Geert Messiaen is doctor in de rechten en licentiaat in het notariaat, was tot voor kort secretaris-generaal van de Landsbond van Liberale Mutualiteiten. Als voorzitter van Vief Roeselare is hij nauw betrokken bij Vief, de liberale vereniging van en voor 50-plussers en gepensioneerden. Zijn visie over de gezondheidszorg, zowel in binnen- als in buitenland, bracht hij uit in verschillende boeken en opiniestukken.

Deze gratis lezing wordt georganiseerd door Vief vzw en de vzw Liever Thuis LM.

Op het einde van de lezing is er de mogelijkheid tot het stellen van vragen en discussie over het onderwerp.

Omwille van het coronavirus vragen wij jou een mondmasker op te zetten bij het betreden van de zaal en de nodige afstand te houden van de andere deelnemers.

Wij hopen je alvast te mogen verwelkomen op deze lezing! 

Praktisch:

  • dinsdag 24 mei 2022 van 14u00 tot 16u00: Liberas, Kramersplein 23, 9000 Gent
  • woensdag 1 juni 2022 van 14u00 tot 16u00: LM Plus (zaal 'Albert Claes'), Revillpark 1, 8000 Brugge
  • donderdag 16 juni 2022 van 14u00 tot 16u00: Lokaal dienstencentrum 'De Villa', Sint-Jansplein 13, 8500 Kortrijk
  • maandag 27 juni 2022 van 14u00 tot 16u00: Lokaal dienstencentrum 'De Toekomst', Sint-Kamielstraat 85, 9300 Aalst

Interesse?           Schrijf je in bij Liever Thuis LM: 02 542 87 09 of lieverthuis@lm.be.
Omwille van de coronamaatregelen kan je enkel deelnemen na inschrijving. Gelieve bij je inschrijving je naam, adres, telefoonnummer en eventueel mailadres door te geven.

Voel je je ziek op de dag van de lezing? Kom dan niet naar de lezing, maar bel je huisarts. Hij/zij zal je informeren over wat je verder dient te doen.