Digitale Week 2021

woensdag, 17 maart, 2021

Naar jaarlijkse traditie organiseert Vief een Digitale Week, waarin een bepaald aspect rond digitalisering toegelicht wordt. Dit jaar spitsen we ons toe op het kritisch omgaan met het internet. Doordat fysieke activiteiten binnen momenteel nog niet toegelaten zijn, zullen er drie Webinars op het prorgamma staan, waarin we uitleggen waarvoor je voorzichtig moet zijn op het internet. Elke Webinar zal een ander onderwerp behandelen. Wat staat er op het programma? 

 

  • Digitale fraude: 29 maart 2021

Heb je al eens van “phishing” gehoord? Dit is online oplichting door middel van valse mails, websites of berichten. Tijdens deze Webinar leer je wat phishing precies is, in welke vormen het kan bestaan en hoe je dergelijke berichten kan herkennen. Bescherm jezelf tegen online fraude door je erover te informeren tijdens deze Webinar! Klik hier voor meer informatie. 

 

  • Romantische fraude: 31 maart 2021

Op sociale netwerken kan je profielen aanmaken om met anderen in contact te komen. Elkaar fysiek leren kennen is dus helemaal niet meer noodzakelijk om een relatie met iemand aan te gaan. Jammer genoeg bestaan er personen die via valse profielen misbruik maken van dit gegeven. Dit wordt catphising genoemd. Hoe gaat catphishing in zijn werk? Is het strafbaar? En wat kunnen de gevolgen hiervan zijn? Leer het tijdens onze Webinar over romantische fraude. Klik hier voor meer informatie. 

 

  • Nepnieuws: 2 april 2021

Het internet wordt steeds meer gebruikt; niet alleen om te communiceren, maar ook om ons te informeren. Maar is alles wat verspreid wordt waar? Kan ik alles wat via digitale wegen op me afkomt, vertrouwen? Door deze vragen te stellen, belanden we bij termen zoals “Fake News” en “Factchecking”. Wat is dat nu juist allemaal? Bewandel samen ons het kritische pad, ontdek welke valkuilen er schuilen en hoe je je kan wapenen tegen onwaarheden bij het verwerken van internetinformatie. Klik hier voor meer informatie. 

 
 
 
 
 
 
 
ga terug