Denk over later

Uit onderzoek van de Koning Boudewijnstichting blijkt dat mensen het moeilijk vinden om over ‘het eigen ouder worden’ te spreken. Slechts 1 Belg op 3 tussen 40 en 75 jaar durft het aan om te praten over zijn oude dag. Wat dus betekent dat zo’n 66% van de Belgen het onderwerp liever uit de weg gaat.

Daar staat tegenover dat de meeste Belgen wel van mening zijn dat je de laatste levensjaren goed moet voorbereiden. Maar hoe is dat mogelijk als er niet over gesproken wordt tussen en mét verschillende generaties?

Als liberale seniorenvereniging bevinden we ons in een bevoorrechte positie als het gaat om ‘vroeger nadenken over later’. Senioren hebben immers al enkele levensfasen achter de rug en kunnen daardoor putten uit heel wat ervaring, die op haar beurt erg nuttig is voor jongere generaties. Langs de andere kant staan senioren zelf ook voor de uitdaging om hun toekomstige jaren zo goed mogelijk voor te bereiden.

En het is op dat kruispunt van wederzijdse belangen dat het JOSS-project werd geboren, ‘Jong en Oud Samen Sterk’.

Deze brochure is een neerslag geworden van de ervaringen uit het JOSS-project. Wetenschappelijke inzichten, praktische ervaringen, leuke weetjes, interessante tips en informatie over het project werden erin gebundeld. En dat allemaal met de bedoeling om u en zoveel mogelijk anderen aan het praten en nadenken te krijgen over de latere levensjaren.

Denk vroeg genoeg na over later en laat je daarbij inspireren door deze brochure!

Bestellen kan door contact op te nemen met het landelijk secretariaat info@vief.be, 02/538 59 05.

Denk over later

                                                                                              Sitemap - Vief vzw 2017 - info  vief.be | Site door Faromedia | Privacy