Zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen, hoe doe je dat ?

De grootste wens van ouderen is zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen. Samen met de leeftijd nemen echter ook de behoeftes aan comfort en veiligheid toe. De keuze om thuis te blijven wonen moet goed omkaderd worden. Een eenvoudige herinrichting van het huis of een aanpassing van bepaalde gewoonten kan al een hulp zijn voor het behoud van een maximum aan levenskwaliteit en autonomie. 

Om zo lang mogelijk autonoom te blijven wonen, is het belangrijk om in goede fysieke en mentale conditie te blijven en om aandacht te hebben voor de voeding. Het is ook belangrijk om goede sociale contacten te onderhouden.

Wie op tijd de juiste vragen stelt, kan verschillende moeilijkheden voorkomen.

De praktische gids ‘Zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen, hoe doet u dat?’ uitgegeven door de Koning Boudewijnstichting, bevat een hele reeks van concrete raadgevingen over het huis, de gezondheid, voeding, administratieve stappen en sociaal leven die ouderen (boven de 65 jaar) helpen op een andere manier Iedereen zal in de brochure dingen kunnen terugvinden die aansluiten bij de eigen behoeften. De gids geeft een hele reeks handige tips en raadgevingen, die de gebruiker helpen zich aan te passen bij bepaalde problemen. De tips zijn zeer concreet en gemakkelijk toe te passen. 

De samenstelling van de gids werd begeleid door een comité van experts (kinesisten, gerontologen, ergotherapeuten, ….) die de inhoud mee stuurden en beoordeelden. De auteur is Carine Vassart.

De gids is handig voor mensen boven de 65 jaar die een kwalitatief leven willen blijven leiden, maar is ook bruikbaar voor iedereen die te maken heeft met ouderen, zowel op professioneel niveau als in de privéomgeving. 

De gids ‘Zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen, hoe doet u dat?’ (84 p.) kan gratis besteld worden bij het Contactcentrum van de Koning Boudewijnstichting, Brederodestraat 21 1000 Brussel.

E-mail: publi@kbs-frb.be

Tel: 070 233 728

De publicatie kan ook gratis gedownload worden(of online besteld worden) via de website  www.kbs-frb.be

                                                                                              Sitemap - Vief vzw 2017 - info  vief.be | Site door Faromedia | Privacy