Testwoning 'levenslang thuiswonen' geopend

Op 25 november werd een testwoning op de Graanmarkt in Aalst officieel geopend. De flat is uitgerust met een aantal innovatieve aanpassingen die senioren toelaten zo lang mogelijk thuis te blijven wonen. Uniek in Vlaanderen is dat je in deze testwoning kunt overnachten. 

Doorgedreven samenwerking met gespecialiseerde bedrijven heeft geleid tot een ambitieuze testwoning waar innovatieve technieken, dynamische processen en modern design elkaar ontmoeten. Bij de vormgeving en de inrichting van de flat werd heel wat aandacht besteed aan toegankelijkheid. De woning is energiezuinig en werd uitgerust met een state of the art zorg- en oproepsysteem, met domotica en met innovatieve beveiliging. Bovendien is de ProDomo testwoning uitgerust met plaatsbesparend en functioneel meubilair.

Nieuwsgierig? In deze filmpjes krijg je een digitale rondleiding en delen de eerste bezoekers hun ervaring.

  

De ProDomo testwoning is een realisatie van het AIPA-project in Aalst, wat staat voor Ageing in Place Aalst. AIPA is één van de zes Zorgproeftuinen in Vlaanderen die op zoek gaan naar innovatieve oplossingen voor problemen die uit de vergrijzing voortvloeien.

De testwoning staat voor iedereen open, je kunt ze bezoeken en zelf tijdelijk intrek nemen. Een bezoek kan ingepland worden tussen de 1e en de 9e van elke maand, behalve in weekends en op feestdagen. Reservatie is wel verplicht. De flat wordt vrijgehouden voor bewoning telkens vanaf de 10e tot het einde van elke maand. Wordt het huis bewoond, dan zijn er geen bezoeken. Geïnteresseerden kunnen bellen (053 72 31 96) of mailen (peggy.desmet@aalst.be ) naar AIPA (www.aipa.be).

Bron: Website stad Aalst

                                                                                              Sitemap - Vief vzw 2017 - info  vief.be | Site door Faromedia | Privacy