Geslaagde vrijwilligersdag in Grobbendonk: vanaf nu is iedereen Vief!

Op 3 mei vond in Grobbendonk de jaarlijkse verwendag voor vrijwilligers plaats. Het was meteen het laatste wapenfeit onder de LBV-vlag, want van de gelegenheid werd gebruik gemaakt om de nieuwe naam van de vereniging officieel bekend te maken. Zowat 400 bestuursvrijwilligers verzamelden in de Kempische gemeente Grobbendonk voor een verzorgd driegangendiner en aansluitend, een swingend feestje met een volle dansvloer en veel ambiance. 

Maar waar iedereen zat op te wachten, was het bekendmakingsmoment van de nieuwe naam van onze vereniging.  In zijn inleidende speech benadrukte directeur Frederik Fluyt dat de zoektocht naar een goede naam, allerminst een eenvoudige opdracht was.

“Een nieuwe naam moet herkenbaar zijn, liefst geen afkorting, en dient weer te geven waarvoor wij staan en wat wij doen. Ook moet er een link zijn met onze liberale achtergrond. Maar de belangrijkste voorwaarde waaraan een nieuwe naam moet voldoen, is dat iedereen er zich in moet kunnen vinden: de jong-gepensioneerden onder onze leden, de oudere senioren, de mensen met een beperking en ook onze toekomstige leden. Ik denk dat we er met onze naamskeuze in geslaagd zijn om aan al deze voorwaarden te voldoen”

Met een druk op de knop gaf voorzitter Philip Janssens het startsein voor een heuse countdown waarna “Vief” verscheen en op een enthousiast applaus onthaald werd.

Aan de hand van een videoboodschap feliciteerden Maggie De Block, Herman De Croo, Mie Moerenhout (directeur van de Vlaamse Ouderenraad) en Geert Messiaen, secretaris-generaal van de Liberale Mutualiteit, de aanwezige vrijwilligers met de naamsverandering en hadden ze woorden van lof voor hun inzet als bestuurder of vrijwilliger binnen de ouderenvereniging.

Het bekendmakingsmoment werd afgesloten met een heus Vief-lied dat door alle aanwezigen uit volle borst werd meegezongen waarna het dansfeest losbarstte. Kortom, het was een geslaagde editie met tevreden vrijwilligers.

                                                                                              Sitemap - Vief vzw 2017 - info  vief.be | Site door Faromedia | Privacy