Verenigingsnieuws

Breng cultuur naar je huiskamer
Sinds enige tijd ben je aan het huis gekluisterd door de coronamaatregelen. Niet alleen jij, maar heel België zit in hetzelfde schuitje. Dit zorgt ervoor dat alle bedrijven opeens een digitale stroomversnelling doormaken. Ook de cultuursector moet eraan geloven.
Met Vief leer je voortaan online
Door de coronacrisis zijn heel wat Vief-vormingen en cursussen die de komende weken zouden plaatsvinden, afgelast. We blijven echter niet bij de pakken zitten. Van een selectie van onze initiaties en vormingen maken we een video.
Hoax, wat is dat voor een beest?
“Als je dit bericht deelt, win je een waardebon van € 100”. Heb je al ooit een gelijkaardig bericht in je mailbox gekregen? Je bent niet de enige. Zo’n kettingmail of 
-bericht wordt een hoax genoemd, wat zoveel betekent als bedrog of oplichterij.
Coronacrisis bevordert fake news
Sociale media is onmisbaar in tijden van deze corona-uitbraak. Helaas loopt met de uitbraak van het coronavirus het internet over van fake news waarin de gekste beweringen worden gedaan, waardoor het moeilijk wordt om de juiste van de foutieve berichtgeving te onderscheiden.
Vief schort alle activiteiten op tot en met 1 mei 2020
De strengere maatregelen van de overheid ivm het coronavirus zijn algemeen gekend. Ook voor Vief heeft dit gevolgen...
#VlaanderenHelpt
De maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te vertragen, lokken een nooit geziene golf van solidariteit uit in Vlaanderen. Minister-president van de Vlaamse regering Jan Jambon, Vlaams Viceminister-president en minister van Samenleven Bart Somers en Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke lanceren daarom #Vlaanderenhelpt.
Vlaamse ouderenverenigingen nemen Coronamaatregelen
Het Corona-virus blijft de gemoederen raken. Vooral de oudere doelgroep is extra kwetsbaar voor het virus, de gevolgen zijn bij hen doorgaans ook groter. Na onderling overleg hebben Vief en de andere Vlaamse ouderenorganisaties besloten om alle activiteiten die in maart voorzien waren, uit te stellen of af te gelasten. Lees hier het persbericht.
Week van de vrijwilliger
Ieder jaar wordt tijdens de week van de vrijwilliger ‘De vrijwilliger’ in de kijker en in de bloemetjes gezet. Maar wie is ‘De vrijwilliger’?
Digimeter 2019 – tendensen voor ouderen
9 op 10 Vlamingen heeft toegang tot het internet en een smartphone. Dagelijks wordt er gejongleerd met alsmaar meer ‘sociale media-balletjes’. De beeldbuis werd een flatscreen en de helft van de Vlamingen heeft zelfs al een smart tv. En ga zo maar verder.
Figuranten gezocht
Het Expertisecentrum Val- en fractuurpreventie Vlaanderen zoekt fitte 65-plussers die graag spierverstevigende- en evenwichtsoefeningen demonstreren en dit laten fotograferen.

                                                                                              Sitemap - Vief vzw 2017 - info  vief.be | Site door Faromedia | Privacy