Midweek 2019 was een succes!

Maandag 14 oktober wachten we ongeduldig op de eerste deelnemers van wat wij hopen een top-editie van de midweek zou worden. Stilletjes aan kwamen de bestuursvrijwilligers toe, na het installeren in hun kamer konden ze meteen genieten van een middagmaal. Hier werd meteen aardig getetterd. We krijgen meteen het gevoel ‘Het zit hier goed!’. Op woensdag merkte je wat geroezemoes aan het onthaal door het aankomen van de 2de groep bestuursvrijwilligers. Het middagmaal was een feest met al de vrijwilligers in 1 ruimte. Er werd aardig wat gelachen en gepraat. Iedereen was in zijn nopjes voor een heerlijke driedaagse aan onze Belgische kust. 
 
Na het middagmaal werd iedereen beneden verwacht voor een eerste sessie. De verwelkoming hielden we kort en meteen werd er aan de slag gegaan met de sessie ‘Test je zintuigen’. Aan de hand van allerhande ‘ongevaarlijke’ proefjes werden onze vrijwilligers uitgebreid getest op de werking van hun zintuigen. Er werd aardig wat gelachen en zelfs iet wat gediscussieerd over bepaalde proefjes. Met een fijn gevoel werd deze sessie beëindigd om daarna het over een iets serieuzere boeg te gooien. We hadden Peter Laroy, directeur van het Liberaal Archief uitgenodigd om wat meer te komen vertellen over het nut van Archiveren. Peter Laroy haalde alles uit de kast om onze bestuursvrijwilligers te motiveren om de stukken van hun vereniging maar ook hun persoonlijke items te archiveren. Dit om de gemaakte geschiedenis te bewaren en door te kunnen geven aan de volgende generaties. 
Na deze uiteenzetting was het alweer tijd om de voetjes onder de tafel te schuiven en van een maaltijd te genieten, waarna een rustige avond werd ingezet. 
 
De volgende morgen was er al heel wat bedrijvigheid om 8u30 aan het ontbijt, we voelden dat de bestuursvrijwilligers klaar waren voor een leerrijke dag vol animo. De volgende sessie werd begeleid door Toon Cornelis van Kwadraet. Aan de hand van een interactieve sessie begeleidde hij de vrijwilligers in de theorie rond het aantrekkelijk maken van de vereniging voor nieuwe vrijwilligers. Er werd een mooie lijst opgemaakt van de verschillende redenen waarom onze bestuursvrijwilligers deze functie op zich hebben genomen. Dit werd vervolgens gekoppeld aan de theorie. 
 
In de namiddag werd de tentoonstelling ‘Operatie Noordzee 1944-1945’ in Zeebrugge bezocht. Met een grote groep namen we de tram richting Zeebrugge om aan het Maritiem Museum ontvangen te worden door een gids. Gedurende een 2-uur durende rondleiding werden we meegenomen in de geschiedenis van de zeevaart en meer bepaald de zeevaart gedurende de oorlog. Na deze boeiende uiteenzetting keerden we terug richting Liberty.
Na het avondmaal was er een kleine stormloop voor het bemachtigen van de beste plaatsen voor de legendarisch quiz. De gelegenheidsteams worstelden zich door allerlei vragen van aardrijkskunde tot geschiedenis tot Vief-weetjes. Er werd heel wat afgelachen en gezwoegd om uiteindelijk tot 1 winnaar te komen. Bij midweek 1 werden ‘de Suikerklontjes’ – voor het tweede jaar op rij – gekroond tot winnaar. In midweek 2 gingen ’t Zooitje lopen met deze eer en prijs. 
 
Op de laatste dag verwelkomden we Professor Hélène Casman om ons wat meer te vertellen rond erfrecht en erfbelasting. Net als vorig jaar hingen de deelnemers met volle aandacht aan haar lippen gedurende de heel boeiende en duidelijke uiteenzetting. Bij afloop werd het hele team alsook de sprekers bedankt voor de leerrijke en fantastische midweken en werd er al reikhalzend uitgekeken naar deze driedaagse in 2020!  
 
Wil je deze fijne tijd nog eens opnieuw beleven, klik dan hier om de foto’s te bekijken.
 
Was je deelnemer van de midweek 2019 en wil je graag nog documenten ontvangen van deze editie vraag er dan naar via lotte.dierkens@vief.be of 02/538 59 05. 
 

                                                                                              Sitemap - Vief vzw 2017 - info  vief.be | Site door Faromedia | Privacy