Vief ledenwervingsweken - van 11 november tot 6 december 2019

Het werven van leden en vrijwilligers is een constante opdracht voor alle lokale, provinciale alsook landelijke Vief-vereniging. Vief tracht de lokale verenigingen zo veel mogelijk te ondersteunen en wil daarom de krachten bundelen tijdens de periode van 11 november tot 6 december 2019. Samen gaan we voor meer zichtbaarheid, meer bekendheid en hopelijk een hele resem nieuwe leden. 

Ledenwervingsweken in jouw Vief-vereniging 
Om van deze ledenwervingsweken een succes te maken vragen we aan jou, bestuur van een lokale Vief-vereniging om een activiteit in te richten die speciaal gericht is op het aantrekken van nieuwe leden. Dit kan gaan van een voordracht tot een quiz tot een bingonamiddag tot een uitstap in de buurt, dit beslis je volledig zelf. 

Promomateriaal
Om deze activiteit behoorlijk te kunnen promoten kunnen jullie bij de Vief secretariaten – net zoals vorig jaar – een sjabloon voor affiche en brief krijgen. Daarnaast kan je ook beschikken over inschrijfkaartjes voor de activiteit die je overal kan verspreiden. 

affiche 
inschrijfkaarten 
sjabloon begeleidende brief 

Dit materiaal kan je downloaden door op bovenstaande links te klikken. Je kan ze ook verkrijgen via het provinciale of landelijk secretariaat van Vief (info@vief.be of 02/538 59 05).

Verspreid de affiches en brieven zo ruim mogelijk. Leg er wat van bij de bakker, bij de slager, in de bibliotheek, ... overal waar senioren komen. Zorg dat je een paar inschijfkaartjes op zak hebt zodat je de senioren die je tegenkomt eentje kan aanbieden. Moedig daarnaast je leden aan om vrienden, buren, broers en zussen, ... mee te brengen naar deze activiteit. 

Tips en tricks voor het organiseren van je activiteit tijdens de ledenwervingsweken
Overtuigd? Lees hieronder ook nog even de documenten met tips en tricks voor het organiseren van je activiteit. Start met het bepalen welke wervende activiteit je wilt aanbieden, ga daarna over op hoe je reclame hiervoor kan maken. Vervolgens kan je even wat tips lezen over wat je best doet tijdens de activiteit. Is de activiteit afgelopen, bekijk dan ook nog even de tips en tricks rond nazorg. 

Maak er een top editie van, zet Vief in de kijker en haal een heel net van nieuwe leden binnen. 
 
Hou Vief op de hoogte van je plannen 
Plan je een activiteit tijdens deze ledenwervingsweken of daar buiten specifiek gericht op het werven van nieuwe leden en het bekendmaken van de afdeling? Breng dat zeker het landelijk secretariaat op de hoogte. Aan de hand van de communicatiemiddelen zal Vief Nationaal helpen jullie activiteit bekend te maken voor het grote publiek. 
Stuur je activiteit, met inhoud, datum en locatie door naar lotte.dierkens@vief.be. 

                                                                                              Sitemap - Vief vzw 2017 - info  vief.be | Site door Faromedia | Privacy