Slotproject jaarthema 2019 - Dot painting

In 2019 staat het thema ‘Creatief met Vief’ nog steeds centraal. Gedurende dit jaar worden er talrijke activiteiten georganiseerd die dit thema inhoudt geven, daarnaast organiseren we een heus slotproject. De kernwoorden hiervoor zijn: POP ART, dot painting, vier kleuren, knallen, VIEF. 

Samen maken we één groot dot paintingkunstwerk. Op het landelijk secretariaat zijn we reeds volop bezig om het kunstwerk van 6m op 6m voor te bereiden. Het grote kunstwerk wordt onderverdeeld in A4-papieren die verspreid worden over de afdelingen met de vraag deze volgens de dot paintingmethode in te kleuren. Ben je benieuwd hoe we dit hebben aangepakt? Bekijk dan snel het making of filmpje. 

De bedoeling is dat de afdelingen, en hopelijk ook jij, meewerken aan het realiseren van dit kunstwerk. Iedereen kan deelnemen ook al denk je misschien niet de nodige creativiteit in je te hebben, dit is voor alle leeftijden een sociaal en fijn gebeuren. Wij weten al hoe prachtig het eindresultaat eruit gaat zien en wie weet verbreken we een wereldrecord dot painten. 

Wil je graag deelnemen, contacteer dan de contactpersoon van je lokale afdeling en vraag hem/haar om mee te doen met deze actie. 

 Wat moet je doen? 

De delen van het kunstwerk werden op voorhand getekend en genummerd op het landelijk secretariaat en verdeeld over de verschillende provincies. Neem contact op met het provinciale secretariaat en vraag jouw materiaal aan. Het provinciale secretariaat levert jou de nodige papieren om in te kleuren, de verf alsook de wattenstaafjes en een instructiebriefje. Ook wordt je een voorbeeld weergegeven van wat de bedoeling juist is.

Je hoeft zelf niets te voorzien, enkel leden. Het aanmoedigen van je leden om creatief aan de slag te gaan is ook een kleine opdracht voor jou. Volg het stappenplan op het instructiebriefje en er kan niets verkeerd gaan.  

- het instructiebriefje (klik om te downloaden)

- een instructiefilmpje (klik om te kijken) waar je getoond wordt op welke manier je aan de slag moet gaan.

 

Ben je klaar met het dot painten, zorg dan dat het overgebleven materiaal samen met de papieren terug terecht komen op het provinciale secretariaat.

Wat met het resultaat?
In november worden al de ingekleurde papieren terug verzameld op het landelijk secretariaat. Hiervan maken we een filmpje en samen met de foto's maken we een compilatie om het eindresultaat publiek te maken. Hiervoor doen we een oproep naar jullie. Maak zeker foto's van de deelnemers en de activiteit en bezorg deze aan ons (margo.koekoekx@vief.be) of aan de provinciale medewerker. 

                                                                                              Sitemap - Vief vzw 2017 - info  vief.be | Site door Faromedia | Privacy