Gentse Floraliën - Dinsdag 5 mei 2020

De iconische Floraliënhal vormt 10 dagen lang, van vrijdag 1 tot en met zondag 10 mei 2020, het decor voor de mooiste creaties van nationale en internationale topfloristen, siertelers, tuinarchitecten en kunstenaars. Het brengt een dynamische, groene en bloeiende omgeving. U krijgt de laatste ontwikkelingen te zien op gebied van trends, duurzaamheid, onderzoek & innovatie. De Floraliën sluiten aan bij het van Eyckjaar 2020. Zijn kunst is het uitgangspunt en de inspiratiebron voor ‘Mijn Paradijs, een Wereldse tuin’. De bloemententoonstelling schetst een beeld rond de migratie van bloemen en planten. Ze schenkt ook aandacht aan het verleden en het heden van Gent en aan de nu ook nog groene, leefbare en maakbare stad.

U kan genieten van een namiddaguitstap in het ICC (Internationaal congrescentrum Gent), de Floraliënhal en het Kuipke. Daar kan u op eigen ritme de bloemenpracht aanschouwen. Ook is er een gratis bezoek aan de Plantentuin (op wandelafstand) mogelijk. Deze ligt aan de overkant van het ICC. Het parcours van Floraliën Gent werd gescreend in functie van rolstoelgebruikers, blinde en slechtziende personen. Per persoon met een beperking mag een begeleider gratis mee (melden bij inschrijving).

Het betalend parcours is ongeveer 1,5 km lang. De hal is in 2018 in zijn oude glorie hersteld, heeft een omvang van 16 000 m² en een verhard oppervlak. Er zijn sanitaire voorzieningen en drankgelegenheden op het parcours.

Deze locatie is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer. U ontvangt enkele dagen vooraf nog een schrijven met de verdere details. 

Praktische informatie:
- Wanneer: Dinsdag 5 mei 2020
- Waar: Citadelpark 9000 Gent
- Aanvang: 14u – 18u
- Prijs: € 20 (toegangsticket Gentse Floraliën);
            € 15 (autocar vanaf 12 personen met opstapplaats naar keuze)
- Inschrijven: Vief West-Vlaanderen vzw; tel. 056/25 72 61; info.west@vief.be

                                                                                              Sitemap - Vief vzw 2017 - info  vief.be | Site door Faromedia | Privacy