RegistrerenAanmelden

‘Will fuck on the first date’ en andere taboes bij eerste gesprek

Tijdens een eerste ontmoeting zijn er dingen waar je beter je mond niet over open doet. De eerste indruk die je nalaat, kan beslissend zijn. We weten het wel, met dit soort lijstjes kunnen olietankers worden gevuld. Hier focussen we enkel op het gesprek. Hoe je er het best uitziet, weet je zelf stukken beter. Hoe je een gesprek verknalt, weten velen vaak niet.

Want niet iedereen is Tom Boonen die het zich enkele jaren geleden permitteerde om na een gewonnen WK met “Will fuck on the first date” op zijn t-shirt te verschijnen.  Heb je dus een date of gewoon een ontmoeting met iemand die je leuk vind en wel opnieuw zou willen zien, ontwijk dan volgende vijf don’ts (en draag geen Boonen-t-shirt).

 

Monopoliseer het gesprek niet

Indruk maken werkt averechts. Kap geen emmer informatie over je gesprekspartner uit, ook al word je daar zelf misschien wat zekerder door.

Lach niet te luid

Een te luide of gemaakte lach brengt precies de onzekerheid aan de oppervlakte die ja had willen verdoezelen. Te dominant gedrag komt niet goed over.

Praat niet over je werk (maakt geen indruk)

Wil je een charmante indruk nalaten, onderhoudend en gezellig zijn, dan is je werk wel het laatste gespreksonderwerp. Veel mensen beginnen erover omdat het in hun hoofd spookt en er hen niets anders te binnen schiet (zie verder). Niet doen, kan afknapper van jewelste zijn.

Vraag de ander niet uit

Uiteraard ben je nieuwsgierig, maar leg het er niet te dik op. Teveel vragen over dingen die (nog) niet aan de orde zijn, kunnen heel afschrikwekkend werken. Je lijkt een bemoeial, iemand waar mensen voor op hun hoede moeten zijn.

Praat niet over je ex

Dat spreekt eigenlijk voor zich. Maar je staat ervan versteld hoe vaak tegen deze regel gezondigd wordt. Een stuk gelopen relatie blijft immers een onderdeel van je leven. Misschien kan dat later aan bod komen.

 

Dit werkt misschien wél

OK, die potentiële afknappers mijd je zorgvuldig. Maar wat dan als er ongemakkelijke stiltes vallen? Of als je gesprekspartner zich in een van bovenstaande oninteressante onderwerpen verliest?

Een gesprek kun je uiteraard niet plannen – en daar onderneem je ook beter geen pogingen toe. Maar de topics hieronder kunnen een vluchtroute zijn. Hou ze in het achterhoofd, je zal wellicht vrij snel een aanknopingspunt vinden om het over een van deze vrolijkere dingen te hebben.

—> Gemeenschappelijke kennissen? Ervaringen?

Zeer dankbaar bij een eerste aftastende gesprek. Je vind altijd wel gemeenschappelijke punten of kennissen. Het is ook een erg veilig gespreksterrein en schept meteen ietsiepietsie band.

—> Beste adressen

Of het nu in de McDonald’s of een driesterrenrestaurant is, op een tennistoernooi of een speedway-cross. Heel gemakkelijk om over restaurants, evenementen… een boompje op te zetten. Is je gesprekspartner een zij, dan is shoppen een uiteraard dankbaar thema.

—> Haar/Hem

Al ietsje gewaagder, maar als je ‘t subtiel kunt aanpakken, scoor je. Praten over zijn sportieve figuur, knappe hoed of over haar aantrekkelijke haarsnit of elegante pas… flatteert en smeert de conversatie.

—> De klassiekers

Het soort lijstjes dat je op datingsites vindt. Je favoriete vakanties, gerechten, boeken, muziek… Dat hoeft helemaal niet indrukwekkend of gelijkluidend te zijn, maar je bent ongedwongen aan de praat, kunt misschien ontspannen en lichaamstaal haar werk laten doen…

Lees ook:
Tips voor een echt overtuigend gesprek
Tips om te flirten: Stuur en herken de juiste signalen
Zo laat je leugenaars links liggen op datingsites
Downdating onder vrouwen: ‘Settle for less’ of voor anders
Hoe moeilijk wordt daten na je veertigste?
40-plusser en single? Dan ben je dik OK
Ouderen zijn eerlijker op datingsites
De ‘ideale date’ blijkt een bijzonder flexibel begrip
Wil je een date? Zo heb je meer succes

Tags: , , , , .

Jouw mening Geef nu je mening

Er zijn nog geen reacties op “‘Will fuck on the first date’ en andere taboes bij eerste gesprek”.


Geef je mening

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.