RegistrerenAanmelden

Lifesavers op reis

Iedereen met een beetje gezond verstand neemt een stevige reisapotheek mee onderweg. Wat precies in die reisapotheek zit, hangt zowel van je persoonlijke gezondheid als van je bestemming af. Maar sommige middeltjes, niet eens medicijnen, zijn altijd handig, waar je ook heen gaat.

Verbandtape komt steeds van pas. In combinatie met een steriel kompres heb je ‘s werelds beste ademende pleister. Maar verbandtape kan veel meer dan je kompres of zwachtel op de juiste plek houden. Verbandtape kan namelijk ook dienen als gewone tape, bij gebrek aan dat laatste. Een echte redder in nood dus, als je dringend iets moet vastplakken tenminste.

Hetzelfde geldt voor flossdraad, dat je wellicht meehebt om eerder tandhygiënische redenen. Flossdraad kan echter voor veel meer dienen. Het kan als taai naaigaren functioneren, waarmee je bijvoorbeeld een gat in je trekrugzak kunt herstellen.

Maar geloof het of niet, flossdraad werkt ook als snijmiddel. Heb je niet meteen een mes bij de hand, gebruik dan flossdraad om bijvoorbeeld een stukje cake of zachte kaas af te snijden. De kans dat je op reis geen mes maar wel flossdraad bij de hand hebt is misschien wel aan de kleine kant.

Deodorantdoekjes zijn niet enkel handig om jezelf op te frissen en okselgeurtjes te lijf te gaan, ze kunnen ook als licht ontsmettingsmiddel voor allerlei wondjes dienen. In de meeste van die doekjes zit immers alcohol. Let er dus wel op dat je geen alcoholvrije versie koopt.

Een ouwe getrouwe is talkpoeder. Het is traditioneel een van de beste middelen tegen zweetvoeten en dito oksels, maar het kan ook de wrijving van nieuwe schoenen verminderen en zo de kans op blaren verkleinen. Heb je van die vervelende zandvoeten na een dagje strand, wrijf dan wat talkpoeder over je voeten en verwijder zo al het plakkerige zand van tussen je tenen. Talkpoeder werkt ook perfect als droogshampoo, als kalmeermiddeltje na het scheren en als matmaker van de glimmende huid.

Heb je geen jeukstillende zalf mee op reis, smeer dan gewoon wat tandpasta op de insectenbeet beet om de jeuk te verminderen. Een beetje nagellak of een lapje plakband over de beet leggen werkt ook volgens sommigen. Doordat er dan geen zuurstof meer aan de beet komt, zou die minder jeuken. Wij hebben het nog niet getest.

Een evergreen, in blauwe pot weliswaar, is de klassieke Nivea-crème. De crème is efficiënt voor zowat alle huidprobleempjes. De verbrande huid geneest er bijvoorbeeld sneller door. Hebben je voeten afgezien na een lange dag wandelen, verwen ze dan met de voedende crème.

Info over reisapotheek vind je op www.belgium.be
over inentingen op www.itg.be

(Bron: Metro)

Tags: , , , , , .

Jouw mening Geef nu je mening

Er zijn nog geen reacties op “Lifesavers op reis”.


Geef je mening

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.