RegistrerenAanmelden

‘Roerbakschotel met kip, asperges en sperziebonen’, één van Ramsay’s gerechten uit Zuidoost-Azië

Gordon Ramsay trok naar Zuidoost-Azië om er de geur- en kleurrijke keukens in 100 recepten te vatten. Hij maakte een fascinerende en inspirerende reis door een regio waar het hele leven draait om eten. Je treft de mensen daar bijna altijd etend, kokend of pratend over eten. Tijdens zijn reis dompelde Ramsay zich onder in de cultuur, tradities en de keuken van vier verschillende landen : Vietnam, Cambodja, Maleisië en Thailand.  Het resultaat is het boek ‘Gordon’s Great Escape’ waarin de passie van Ramsay voor deze  regio  te proeven is.

We kennen Gordon Ramsay van zijn tv-programma’s, waar het vooral draait om de Franse keuken. In Gordon’s Great Escape Zuidoost-Azië (uitgegeven bij Kosmos) laat hij echter een heel andere, verrassende kant van zichzelf zien. “Als chef stop je nooit met leren”, zegt Ramsay. We trakteren je alvast op een voorproefje.

Roerbakschotel met kip, asperges en sperziebonen

INGREDIËNTEN (VOOR 4 PERSONEN)

CHILIPASTA
8 knoflooktenen, gepeld
4-6 Thaise chilipepers, de steeltjes verwijderd
2 tl groene peperkorrels
1 el plantaardige olie

ROERBAKSCHOTEL
plantaardige olie
3 kippenborsten, zonder bot
2 el oestersaus
1 el vissaus
3 el donkere sojasaus
1 bundel asperges, in stukjes
250 sperziebonen, in stukjes van 1 cm
250 g babymaïs, in stukjes van 1 cm
150 g waterspinazie of paksoi, fijngesneden
wat palmsuiker

GARNERING
4 kwarteleieren
krokante sjalotten
2 Thaise rode chilipepers, in smalle ringetjes

BEREIDING
Maal alle ingrediënten voor de chilipasta in een blender tot een gladde pasta. Verhit 2 eetlepels olie in een wok, voeg de chilipasta toe en fruit hem enkele minuten tot de aroma’s vrijkomen.

Snijd de kip in dunne plakjes en roerbak ze 3-4 minuten. Voeg de oestersaus, de vissaus en sojasaus toe en roerbak alles nog 1-2 minuten. Schep de kip uit de wok en zet het vlees opzij, laat het bakvocht in de wok.

Schep de asperges, sperziebonen en babymaïs in de wok en roerbak de groente 1 minuut tot ze omhuld zijn met chilipasta en beetgaar zijn. Voeg tot slot de waterspinazie of paksoi toe en bak de groente 1-2 minuten.

Proef en voeg wat palmsuiker toe; als de saus te kleverig is, voeg dan 100-150 ml water toe en laat het vocht inkoken.

Zet het vuur uit en zet de wok opzij. Verhit wat olie in een grote pan op middelhoog vuur, breek voorzichtig de eieren en laat ze in de olie glijden. Bak ze 1-1½ minuut tot het wit mat en stevig is maar de dooiers nog vrij zacht.

Schep de roerbakschotel op vier borden, leg er een kwartelei op en strooi er wat sjalotten en chilipeper over.  Serveer er gestoomde rijst bij.

(Bron: De Zondag)

Tags: , , , , , .

Jouw mening Geef nu je mening

Er zijn nog geen reacties op “‘Roerbakschotel met kip, asperges en sperziebonen’, één van Ramsay’s gerechten uit Zuidoost-Azië”.


Geef je mening

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.