RegistrerenAanmelden

Nieuwe serie die aankomt als een klap in je gezicht: ‘The Slap’

Ben je in voor eens iets helemaal anders. Stem dan donderdag om 22 uur af op SundanceNL voor ‘The Slap’, de oorveeg. Een bekroonde en bejubelde achtdelige Australische dramareeks die draait rond één gebeurtenis: Een volwassene die een balorig kind van 4 een oorveeg geeft op een barbecue onder vrienden.

Barbecue om zeep natuurlijk. En verwijten over en weer. De ongelukkige mep wordt in elk van de afleveringen gezien door de ogen van een ander personnage, die elk hun visie – letterlijk ook, andere kijk, andere camerastandpunt – hebben.

Heel aparte toon

De eerste aflevering komt blijkbaar gewoontjes op gang, maar zet meteen een heel aparte toon. Al na enkele minuten vist Hector, het feestvarken dat jarig is, zijn sigaretten op uit de vuilbak – hij is zogezegd gestopt met roken. Je ziet hem proberen nog door een oranje licht te knallen en kussen met de babysit.

Dat zijn niet de enige kleine kantjes van de man die je open en bloot voor ogen krijgt, hij flirt terwijl zijn vrouw erbij staat met een van zijn oude kenissen en krijgt van haar als verjaardagscadeau een condoom…

Het chaotische feestje wordt helemaal chaos bij een partijtje cricket. De vierjarige Hugo die nog aan de borst van mama hangt, zwaait met de bat en trapt een volwassene die tussenbeide komt tegen de schenen. Daarop volgt de oorveeg.

Dreun

‘The slap’ wordt voor het gezelschap en hun onderlinge relaties een dreun. Het leven van elk personage wordt op de één of andere manier grondig beïnvloed; ze worden als het ware ‘neergemept’ en moeten de echte waarheid over zichzelf onder ogen zien. “De reeks schildert een controversieel portret van de middenklasse, hun normen en waarden in multicultureel Australië. Ze levert stof tot discussie, over opvoeding, seks, drugs, rechtvaardigheid en losbandigheid”, aldus Sundance Channel. Thema’s die volgens de zender ook in Vlaanderen van toepassing zijn.

Vernis eraf

Het laagje vernis bij Hector komt er al in de eerste minuten vanaf. Dat zal ook het lot zijn van het hele gezelschap. Het dunne laagje beschaving krijgt een deuk in de nasleep van de oorveeg, tijdens de rechtszaak die volgt, bij relaties die opbreken, affaires die tot een eind komen….

De hoofdrollen worden vertolkt door Academy Award en Golden Globe genomineerde Sophie Okonedo (Hotel Rwanda), Jonathan LaPaglia (Cold Case), Alex Dimitriades (Neighbours), Melissa George (Grey’s Anatomy), Essie Davis (Australia) en Diana Glenn (Home and Away).

Lof en nog eens lof

The Slap won 5 awards op de Australische Academy of Cinema and Television Arts Awards van 2012, waar de beste Australische film en televisie worden gelauwerd.

In Groot-Brittannië is de serie al te zien geweest en werd ze bedolven onder de positieve kritieken: “De meest aangrijpende reeks op televisie…eerlijk en anders en vreselijk meeslepend” (The Times of London), “Indrukwekkend en betrokken” (Daily Mail), “De kunstige  cameraperspectieven en interessante filmprocessen verlenen diepte en intimiteit aan dit goed vertelde verhaal” (The Observer).  Volgens The Sunday Telegraph is de serie een mooie ontleding van de ruzie tussen een grote, multiculturele groep van vrienden en familie.

Sundance Channel zit standaard in het digitale tv-aanbod van Telenet en in het Entertainment pakket van Belgacom (5,40 € per maand).

 

Tags: , , , , .

Jouw mening Geef nu je mening

Er zijn nog geen reacties op “Nieuwe serie die aankomt als een klap in je gezicht: ‘The Slap’”.


Geef je mening

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.