RegistrerenAanmelden

Leukste broodje(s)aap: “Ze vroeg mijn radio, ik zei Fuck you!”

Dit broodje aap is echt schattig. Geen wonder dat het verhaaltje in de zuidelijke Amerikaanse  staten een eigen leven ging leiden. Het is zogezegd een brief van een oudje uit een rusthuis. Ze bedankt de gulle schenkers van een radiotoestel.

“Beste Safety Harbor Middle School

God zegene jullie voor de mooie radio die ik won op de recente eetdag van de school. Ik ben 84 en verblijf in het bejaardenthuis van Safety Harbor. Al mijn familie is overleden. Ik ben helemaal alleen en het is goed te weten dat er sommige mensen zijn die aan me denken.

Mijn kamergenote is 95 jaar en heeft haar eigen radiootje. Maar voor ik het mijne ontving, liet ze me nooit luisteren naar haar radio. Zelfs als ze een dutje deed. Enkele dagen geleden viel haar radiootje in stukken van het nachtkastje. Het was verscrhikkelijk, ze moest erom huilen. Ze vroeg of ze naar mijn radiootje mocht luisteren. En ik zei ‘Fuck you’.

Het leven is goed en rechtvaardig.

Liefs, Edna”

 

Deze fake brief werd per e-mail aan het schoolhoofd van de Safety Harbor Middle School in Florida gestuurd. De school had een eetdag voor de oudjes van het bejaardentehuis gesponsord. Een oud vrouwtje won daar – dit zal wel kloppen – een radio-toestel. Een van de leraren aan de school kreeg de verzonnen mail in handen en stuurde hem de wereld en de goedgelovige media in.

(Archiefbeelden; Photonews)

 

Meer broodjes aap –>

–> “Van borsten begluren leef je langer”
–> “Ze vroeg mijn radio, ik zei Fuck you”
–> “Tandarts liet zijn patiëntes sperma inslikken”
–> “Iedereen had stukjes walvisblubber op zich hangen”
–> “Brand christenen, brand”
–> “Jamie Lee Curtis is een hermafrodiet”
–> “Eenogig katje Cy zit nog in de diepvries”
–> “Hier 20 miljard muntjes. Levering eind deze week voltooid”
–> “Elke persoon eet 1 tot 5 spinnen per jaar”
–> “De ziel weegt 21 gram maar sommige zijn lui om te vertrekken”
–> “Missionaris-houding is in de ruimte een onmogelijk standje”

 

Een broodje aap –>

Een broodje aap of een broodjeaapverhaal is een verzonnen verhaal dat als waar gebeurd wordt voorgesteld en doorverteld. Ook pseudowetenschappelijke onzin die voor waar wordt aangenomen valt onder deze term. Vaak ligt er wel enige waarheid aan de basis, maar is het verhaal zodanig opgeleukt en verdraaid dat er van de eerste feiten niets meer klopt. Echte bronnen ontbreken, de media pikken het massaal van elkaar.

Soms wordt ook de term ‘stadslegende’ gebruikt. In het Engels spreken ze van een ‘urban legend’, de Fransen hebben het over een ‘canular’, in het Duits heet het ‘Stadtlegende’.

De term ‘broodje aap’ werd in het Nederlandse taalgebied geïntroduceerd nadat de schrijfster Ethel Portnoy in 1978 een aantal van dergelijke verhalen had gebundeld in een boekje ‘Broodje Aap’. De titel is ontleend aan het verhaal dat in een bepaald restaurant broodjes met apenvlees te koop zouden zijn.

Tags: , , , , , .

Jouw mening Geef nu je mening

Er zijn nog geen reacties op “Leukste broodje(s)aap: “Ze vroeg mijn radio, ik zei Fuck you!””.


Geef je mening

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.