RegistrerenAanmelden

Lastminutereizen naar zon vliegen de deur uit

Touroperator Thomas Cook spreekt van een nooit geziene stormloop op lastminutereizen. Ook concurrent Jetair verkoopt 10 tot 30 procent meer lastminutereizen dan op dezelfde dag vorig jaar. Vooral de zonbestemmingen Turkije, Spanje, Griekenland, Tunesië en Egypte zijn in trek.

“De klant is het slechte weer beu en wil snel weg”, zegt woordvoerder Baptiste van Outryve van Thomas Cook. “Normaal is de bezettingsgraad van onze toestellen 94 à 95 procent. Maar de voorbije vier dagen was dat honderd procent.

Dat wil zeggen dat er geen enkele stoel vrij was. Dat hebben we nooit eerder meegemaakt.” De touroperator heeft zelfs zes extra vluchten ingelegd naar Tunesië.

Tunesië

Bij Jetair is de stijging minder extreem, maar evenmin te ontkennen.

Woordvoerder Hans Vanhaelemeesch: “De consument heeft lang de kat uit de boom gekeken. Vermoedelijk heeft hij de financiële maatregelen van de regering-Di Rupo afgewacht. Maar sinds de paasvakantie – meteen ook het begin van het kwakkelweer – verkopen wij dagelijks 10 tot 30 procent meer vluchten in vergelijking met dezelfde dag vorig jaar. Ondanks het trage begin, hebben we dit jaar al meer reizen geboekt dan op hetzelfde moment vorig jaar.”

Klassieke zonbestemmingen

De klassieke zonbestemmingen doen het goed. Daarnaast is vooral Tunesië nooit zo populair geweest, klinkt het bij Thomas Cook. De populairste formule is all inclusive.

Overigens wordt een lastminutereis niet noodzakelijk goedkoper naarmate je langer wacht. “Integendeel”, zegt Van Outryve. “Hoe korter bij de vertrekdatum, hoe kleiner de korting. Dat heeft te maken met de wet van vraag en aanbod. Er is een grote vraag naar lastminutereizen en dus moeten touroperators minder inspanningen doen om ze aan de man te brengen.”

(Bron: Het Belang van Limburg)

Lees ook: Goedkope vliegtickets: Het is niet de vroegste vogel die de dikste wormen vangt

Tags: , , , , .

Jouw mening Geef nu je mening

Er zijn nog geen reacties op “Lastminutereizen naar zon vliegen de deur uit”.


Geef je mening

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.