RegistrerenAanmelden

Een op drie vrouwen verkiest gsm boven bedpret

De keuze aan gsm’s en hun kwaliteit is dan ook aantrekkelijker dan de prestaties van manlief, zou je denken. Maar de waarheid is minder kwetsend. Alhoewel. Het gaat gewoon om drie dilemma’s – gsm of seks? tv of sociale media? en gsm of computer? – die aan een kleine 20.000 jonge en volrijpe volwassenen werd voorgelegd.

Dertig procent van de dames kiest in het meest tot de verbeelding sprekende dilemma voor de gsm. Bij de mannen gaat de keuze maar in 13 procent van de gevallen uit naar een Nokia, iPhone, Samsung of ander speelgoed.
Dit is een mondiaal cijfer. De peiling werd uitgevoerd door internationale marktonderzoeksbureau Ipsos in 25 landen verspreid over de continenten.

Eén pot nat

Maken we van mannen en vrouwen één pot nat (vanzelfsprekend figuurlijk) dan verkiest 22 procent de gsm. In schijfjes per leeftijd valt op dat de 35- tot 49 jarigen het minst bereid zijn het bed te ruilen voor een touchscreentje (19 procent). Van de ondervraagden beneden 35 jaar wil 23 procent zijn telefoontje niet afgeven. In de leeftijd van 50 tot 63 is dat 27 procent.

Koele Japanners.

De keuze voor bedpret of gsm verschilt sterk van continent tot continent. De warmbloedige Zuid-Amerikanen zijn het minst bereid seks op te geven. Brazilianen op kop: amper 8 procent kiest voor de gsm in plaats van voor liefde. Ze worden gevolgd door Argentijnen (9 procent), Spanjaarden (10 procent) en Italianen (11 procent).

Aan het andere uiteinde hebben we de koele Aziaten: Liefst 47 procent van de Japanners zou er een knoop in leggen, in Hong Kong verzuimt 42 procent aan de voortplanting, gevolgd door Zuid-Korea, Indonesië en Indië. Deze cijfers bevestigen volgens onderzoekster Keren Gottfried de culturele stereotypen.

TV heerst over sociale media

TV heerst, maar voor hoe lang nog? Over de leeftijden en seksen heen is 58 procent bereid de sociale media te dumpen in ruil voor TV. Maar bij de generatie jonger dan 35 is het met 50 procent een dubbeltje op zijn kant. Hoe ouder hoe verknochter aan de traditionele lichtbak. Bij de generatie van 50 tot 64 daarentegen dumpt 68 procent de sociale media. Vrouwen maken vergeleken met mannen een tikkeltje vaker de keuze voor de virtuele praatbarakken.

Computer klopt gsm

Bij de keuze tussen een gsm dan wel een computer zijn de verschillen in de antwoorden al even gevarieerd naar gelang leeftijd en plaats, maar met een meer uitgesproken voorkeur voor de computer. Globaal verkiest 65 procent van de ondervraagden voor de pc en 35 procent voor de gsm.

Vrouwen zijn sneller bereid de pc te dumpen voor de gsm (39 procent tegenover 31 procent bij de mannen). Beneden de 35 is die bereidheid ook groter, namelijk 41 procent tegenover 33 procent bij de 35- tot 49-jarigen en 27 procent bij de 50-plussers. Canadezen zijn met 80 procent de grootste liefhebbers van hun computer terwijl inwoners van Saoedi-Arabië maar in 49 procent van de gevallen de pc boven de gsm verkiezen.

Tags: , , , , .

Jouw mening Geef nu je mening

Er zijn nog geen reacties op “Een op drie vrouwen verkiest gsm boven bedpret”.


Geef je mening

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.