Inspiratiedag Jaarthema 2016-2017

Beste bestuurslid
Beste vrijwilliger

Ben jij ook nieuwsgierig naar het nieuwe jaarthema? Of heb je je misschien al afgevraagd wat voor lekkers er volgend jaar op het activiteitenmenu zou kunnen staan? Zo ja, dan zal het volgende nieuws je vast en zeker interesseren. De reeds gekende Ideeenwinkel wordt namelijk in een nieuw jasje gestoken en heet nu Inspiratiedag jaarthema 2016-2017.

Tijdens deze Inspiratiedag kom je in de eerste plaats te weten wat het nieuwe jaarthema is waarmee we de komende twee jaar aan de slag gaan en welke landelijke activiteiten in 2016 op het programma staan. Voorts zetten we het nieuwe Programmaboekje in de kijker en krijg je zo heel wat tips en mogelijkheden om je activiteitenkalender in 2016 uit te breiden. Verder maakt Michaël Van Droogenbroeck (journalist van Het Journaal) 'de rekening' en kijken we in de namiddag samen naar de film ‘Feel my love’, die we nadien ook nader bespreken,  met regisseur Griet Teck.

Tijdens deze Inspiratiedag kom je dus heel wat nieuwe dingen te weten én heb je meteen ook de kans om erover uit te wisselen met andere vrijwilligers en bestuursleden. En wie weet, misschien zetten jullie in 2016 wel samen een activiteit op poten.

Wij zorgen deze dag voor een interessant programma, een lekkere broodjeslunch met soep en een verfrissende receptie. Het enige wat jij nog moet doen is jezelf inschrijven.

Programma

10u       Onthaal

10u30   Jaarthema 2016-2017
11u15   Michaël maakt de rekening

Praten over geld is vaak nog taboe. Helemaal onterecht, want geld is altijd en overal aanwezig. Praten en nadenken over geld helpt je bovendien ook te besparen. Want hoe vind je de goedkoopste zichtrekening? Heeft het zin te investeren in een appartement om dan te verhuren? Hoeveel betaal je voor een begrafenis? En hoe krijg je je tankkosten naar beneden? Op deze en vele andere geldvragen geeft Michaël Van Droogenbroeck (financieel journalist van Het Journaal) je de antwoorden. 

12u45   Broodjeslunch met soep

14u       Filmvoorstelling 'Feel my love'

‘Feel my love’ is een documentaire van Griet Teck, waarmee zij een gevoelige en discrete film brengt over het dagelijks leven van mensen met dementie in Huis Perrekens (Geel). De film vertelt het warme verhaal van mensen die, ondanks hun aandoening, nog kunnen genieten van het leven. 

15u20    Nabespreking met regisseur Griet Teck

16u        Receptie

Praktische informatie

Wanneer: Vrijdag 25 september 2015
Onthaal: vanaf 10u
Waar: Provinciehuis Vlaams-Brabant,Provincieplein 1, 3010 Leuven
Wie: Vrijwilligers en bestuursleden van LBV
Prijs: € 5
Inschrijven: vóór 7 september 2015, definitief na betaling van de deelnameprijs op rekeningnummer BE39 3100 0051 7119 van LBV vzw, Livornostraat 25, 1050 Brussel met mededeling van 'Naam + Inspiratiedag'.

                                                                                              Sitemap - Vief vzw 2017 - info  vief.be | Site door Faromedia | Privacy