RegistrerenAanmelden

Op reis met gammele of stevige tanden, lees volgende simpele tips

Weinig dingen komen zo ongelegen als zeurende, irritante tandpijn als je pakweg in Bulgarije zit. Voorkomen is uiteraard beter dan genezen.  De eerste raad van de  de Vlaamse Beroepsvereniging Tandartsen (VBT) is dus: laat je gebit nog eens controleren voor je vertrekt.

Of je daar nu tijd voor maakt of niet, volgende praktische en simpele tips van de VBT kunnen iedereen van dienst zijn.

 1) Stop tandenborstel en tandpasta in de handbagage

-> Dit is handig tijdens een vliegreis,voor een lange bus- of autoreis maar ook tijdens een uitstap wanneer er geen mogelijkheid is om je tanden te poetsen. Op intercontinentale vliegreizen kan je altijd een tandenborstel met tandpasta vragen aan de stewardess.
-> Steek de borstel in een apart hoesje en let erop hem niet ‘naakt’ op de wastafel te leggen van het vliegtuig, in het station…
-> In sommige landen voorzie je best ook een flesje betrouwbaar mineraalwater.

2) Neem pijnstillers mee maar leg ze nooit direct op het tandvlees

-> Leg pijnstillers nooit rechtstreeks op het tandvlees. Bij direct contact verbranden ze het tandvlees en zorgen zo voor bijkomende pijn.
-> Moet je pijnstillers kopen in een plaatselijke apotheek en in een vreemde taal, let dan op de hoofdbestanddelen (zoals paracetamol) of de merknaam (bijvoorbeeld ibuprofen).  Termen als deze zijn in veel talen hetzelfde.

 

3) Neem het telefoonnummer van je tandarts mee

-> In geval van problemen kan je hem  bellen.
-> Geeft je tandarts je telefonisch de raad om een lokale tandarts op te zoeken, vraag dan aan de reisbegeleider of het hotelpersoneel waar je terecht kunt.
-> Controleer of er in die praktijk hygiënisch gewerkt wordt: dragen de tandarts en assistent handschoenen en mondmaskers? Ziet het gebouw en de praktijk er schoon en verzorgd uit?
-> Geef ook de lokale tandarts het nummer van je eigen tandarts.

4) Neem formulieren mee

-> Zorg dat je eventueel de formulieren voor de mutualiteit of verzekering al bij je hebt. Of weet waar je ze vindt op het internet.

Tags: , , , , , .

Jouw mening Geef nu je mening

Er zijn nog geen reacties op “Op reis met gammele of stevige tanden, lees volgende simpele tips”.


Geef je mening

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.