RegistrerenAanmelden

Het ‘Pukkelpop van de yoga’ start op 24/8 in Haasrode

Een driedaags yoga-festival met vier podia, een heus festivalterrein en een camping? Waarom niet. De yoga-leraars die in totaal 25 sessies zullen verzorgen op het Navanadi-festival in Haasrode worden zelfs gepresenteerd in een ‘line up’, precies zoals op muziekfestivals. De vergelijking klopt volledig, enkel inzake toeschouwers is er een wereld van verschil. Op het festivalterrein in Haasrode zullen maximaal 350 bezoekers binnen mogen.

We willen kleinschalig beginnen en kijken hoe het loopt, stelt organisator Joachim Meire. Met een volgende editie willen de yogi wel doorstoten naar het grote publiek. Klein of groot, dat publiek moet wel 115 of 125 euro voor één dag neertellen en minstens 340 euro voor het hele weekend.

Voor dat geld krijg je volgens Meire dan ook topacts, met namen als Kenny Graham of David Lurey. Mensen die hun brood verdienen met yoga-lessen wereldwijd.

Het festivalterrein: een park rond een hotel.

Weg van de zweverige sfeer

“We willen de yoga wegtrekken van die zweverige sfeer. Je kunt rondkuieren op het terrein, genieten van de zon, een hapje eten en kennismaken met gelijkgezinden: echt zoals op een festival. Met dat verschil dat je bij ons gezond eten kunt krijgen”, zegt Meire in een krant van de Corelio-groep.

Er komen verschillende stijlen aan bod (power yoga, soul maps, Bhakti Flow, Vinyasa yoga…), de festivalgangers kunnen zelf kiezen welke ze meepikken. Voor de kinderen is zijn er aangepaste toegangsprijzen en een apart Kids Yoga-programma.

“Het idee komt overgewaaid uit de Verenigde Staten, waar al jaren grote yogafestivals plaats vinden en waaraan telkens duizenden yogi en yogini deelnemen. In België is het de eerste keer dat een dergelijk festival op poten gezet wordt”, aldus de organisator in een eerder interview over zijn geesteskind.

Meire is de oprichter van de Brugse Yogaloft. Samen met zijn collega’s Dolly Voeten en Alexander De Waele van het Gentse Yoga on call zette hij zijn schouders onder dit evenement. De Belgische topnaam is Nina De Man, bekend van radio en televisie en zelf ook uitbaatster van een yogastudio.

Meer info op: www.navanadifestival.com

Tags: , , , , , .

Jouw mening Geef nu je mening

Er zijn nog geen reacties op “Het ‘Pukkelpop van de yoga’ start op 24/8 in Haasrode”.


Geef je mening

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.