RegistrerenAanmelden

Week betaald verlof als kind in het ziekenhuis belandt

Een ouder (grootouder) van wie het kind (kleinkind) voor een zware ingreep in het ziekenhuis belandt, heeft binnenkort recht op een week betaald verlof. Dat verlof zou indien nodig met een week verlengd kunnen worden. Hiermee wordt een bestaande, stugge regeling van tijdskrediet voor deze situaties versoepeld.

Vandaag bestaat het zogenaamde ‘bijstandsverlof’ voor de hospitalisering van een kind maar dat moet minstens voor een maand genomen worden. Die lange termijn werkt vaak als een drempel. Het moet  in de nieuwe regeling  moet om een medische ingreep waarbij de arts oordeelt dat “elke vorm van sociale, familiale of emotionele bijstand noodzakelijk is”. De regeling geldt voor de werknemers met “een bijzondere band met het kind”, in de praktijk dus de (pleeg)ouders of de grootouders.

Minister van werk Monica De Coninck (sp.a) heeft de nieuwe maatregel aangekondigd in het parlement. Ze hoopt er op de laatste ministerraad voor de vakantie op 21 juli groen licht voor te krijgen. De omzetting in de praktijk is in het beste geval voor het najaar. Het wetsvoorstel in die zin werd ingediend door sp.a, CD&V en CDH. Volgens initiatiefneemster Catherine Fonck (CDH) kost de maatregel minder dan 150.000 €.

Tags: , , .

Jouw mening Geef nu je mening

  1. Wie en hoe gaat men dit allemaal blijven betalen?Geld verdienen zonder te werken.Nog meer van deze maatregelen en er komen nog meer asielprofiteurs naar dit land ,het is nog niet erg genoeg!

    Ongepast?

Geef je mening

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.