digitale activiteiten 2019 - Oost-Vlaanderen

Vief Oost-Vlaanderen geeft cursussen, voordrachten en initiaties rond onderwerpen die zich situeren in de digitale wereld. Hierbij wordt de werking van de tablet, de smartphone en de computer onder de loep genomen. Of kan je een bijeenkomst bijwonen over algemene digitale onderwerpen. Dit aanbod is gesitueerd over heel provincie Oost-Vlaanderen.

Klik op één van de activiteiten om meer informatie te krijgen over de lokale afdeling. Of krijg je de contactgegevens van de plaatselijke verantwoordelijke om je in te schrijven voor deze bijeenkomst(en).

 

Je kan ook steeds contact nemen met het provinciale secretariaat via mail mieke.vandenberghe@lm.be of 09/269 70 37 voor het verkrijgen van informatie. 

Klik hieronder op het thema waarrond je een cursus, voordracht of initiatie wilt volgen.


 

Computer

'Kennismaking met de computer' (cursus)
We leren de computer kennen vanaf het beginpunt. Hoe werkt de muis en het toetsenbord? Wat kan je doen in een tekstverwerkingsprogramma? Hoe gebruik je het internet? Wat kan je doen met e-mail?.

Vervolg 'Kennismaking met de computer' (cursus)
We gaan dieper in op verschillende mogelijkheden van de computer: het invoegen van foto's bij tekst, foto's bewerken en verplaatsen, onderhoud van de computer en uitvoeren van updates.Smartphone

Smartphone voor beginners - Android (cursus)
Het basisgebruik en enkele basisapplicaties worden van dichterbij bekeken, ook het aankopen van nieuwe applicaties komt aan bod.

Vervolg smartphone - sociale media en veiligheid  (cursus)
Wat kan mijn smartphone nog meer? De applicaties 'Skype' en 'Facebook' worden bekeken. Wat met de antivirus en hoe onthoud ik al die wachtwoorden?

Vervolg smartphone - Hoe gebruik ik deze op reis (cursus)
Tijdens deze vervolgcursus leer je hoe de smartphone een handig apparaat kan zijn tijdens een reis. 


Algemene digitale onderwerpen

Mediacafé
Tijdens een mediacafé wordt geen les gegeven, het stellen van jouw vragen en samen zoeken naar oplossingen staat centraal.

                                                                                              Sitemap - Vief vzw 2017 - info  vief.be | Site door Faromedia | Privacy