Operette 'La Belle Hélène' - Vrijdag 21 december 2018

La Belle Hélène’ van Jacques Offenbach is één van de bekendere operettes uit de 19de eeuw. In België werd de operette nauwelijks gespeeld en daarom is het een niet te missen kans u in vervoering te laten brengen door Offenbachs briljante, heerlijk geraffineerde muziek! Herbeleef de Griekse mythe van Paris en Helena.

Het verhaal is gebaseerd op de mythe uit de Oudheid van Paris en Helena. De operette wordt gezongen in de originele Franse taal, met Nederlandstalige boventiteling.

"In Sparta wacht koningin Helena ongerust en onge- duldig op de knappe herder Paris, aan wie Venus, godin van de liefde, de mooiste vrouw heeft beloofd. Het gevolg is dat Helena, zelf een dochter van Zeus, haar man bedriegt met Paris, eigenlijk een Trojaanse koningszoon. Erg graag gezien door de rest van de hofhouding is die laatste wel niet.

Dat alles vormt een bron voor intriges waarbij ieder- een een overwinning wil behalen. Uiteindelijk vlucht Helena met haar minnaar en valt het doek in deze operette. Niet zo in de Griekse mythe, want na de ontvoering van de mooie Helena breekt de Trojaanse Oorlog uit. Gelukkig probeerde Offenbach dat stukje geschiedenis niet te verklanken."

Praktische informatie:

Wanneer: vrijdag 21 december 2018

Waar: Kaaitheater Brussel, Sainctelettesquare 20, 1000 Brussel.

Aanvang: 14u30

Prijs: €20 per ticket (groepstarief geldig bij meer dan 10 deelnemende personen). Met dit groepstarief gaat u maar liefst € 12 goedkoper naar de operette, gezien de prijs voor een individueel ticket € 32 bedraagt.

Inschrijven: Vief Brabant, tel. 02/209.49.30 of 0478/96.27.80, info.brabant@vief.be. De inschrijving is definitief na op het rekeningnummer van Vief Brabant vzw BE87 3100 1507 4694 met mededeling operette + aantal deelnemers + telefoonnummer. Uiterste inschrijvings- en betalingsdatum: 5 november 2018.

                                                                                              Sitemap - Vief vzw 2017 - info  vief.be | Site door Faromedia | Privacy