Daguitstap Zeeland - dinsdag 25 juni 2019

Vertrek met autocar vanuit diverse opstapplaatsen (minimum 12 personen per opstap).

Aankomst in Arnemuiden, in het vissers- en streekmuseum met een degustatie van een Zeeuwse bolus en koffie/thee. In het voormalig stadhuis van Arnemuiden krijgen we een beeld van de streekdracht, de visserij, archeologische vondsten, religieus en maritiem erfgoed, zoutnering, een stiltekamer en de thematentoonstelling over het Arnemuidse brandweerkorps. Ook kan u ’t Uusje van Eine bezoeken, een compleet ingericht huisje uit de jaren ’30.

Na dit indrukwekkend mooi museum met nostalgie naar vroegere tijden, gaan we vervolgens naar het restaurant Van Der Valk voor een uitgebreide lunch (buffet van voorgerechten, soepen, hoofdgerechten en desserts) met water, enkele sappen en koffie/thee inbegrepen.

In de namiddag brengt de daggids ons via een autocarrit doorheen Zuid- en Noord- Beveland, met een korte halte aan de Oosterscheldekering nabij Neeltje Jans, met een mooi panorama over dit deel van de Deltawerken. Verder gaan we naar het markizaatstadje Veere. We stoppen er voor een wandeling doorheen het historisch centrum met de prachtige Schotse huizen, de Campveerse toren, het sierlijk oud stadhuis, het haventje, de Grote Kerk... en wat vrije tijd. We vatten de terugweg aan doorheen de Westerscheldetunnel.

Praktische informatie:

- Wanneer: donderdag 23 mei 2019 
- Waar: Vertrek met autocar vanuit diverse opstap- plaatsen (minimum 12 personen per opstap).
- Prijs: € 55
Inbegrepen: daggids, bezoek vissers- en streekmuseum met koffie/thee en bolus, lunch, rondrit deltawerken, wandeling Veere en autocar.
- Inschrijven en betalen met mededeling datum – aantal personen – opstapplaats. Rekeningnum- mer Vief West-Vlaanderen vzw BE25 3800 8087 9782; tel. 056 25 72 61; info.west@vief.be

                                                                                              Sitemap - Vief vzw 2017 - info  vief.be | Site door Faromedia | Privacy