Bezoek aa het Vlaams parlement - woensdag 8 mei 2019

Naar aanleiding van de verkiezingen, plannen we deze bezoeken. Hiermee menen we de betrokkenheid te stimuleren en de deelnemers meer wegwijs te maken in het beleid en de politieke besluitvorming.

Het aantal plaatsen is beperkt. Dus wees er snel bij. U ontvangt enkele dagen vooraf een schrijven met alle details, wegbeschrijving en afspraak plaats en uur in het station van Brussel. 


We starten met het bezoek aan de koepelzaal en gaan vervolgens naar het gloednieuwe Bezoekerscentrum van het Vlaams Parlement, dit opende zijn deuren in november 2018. In de leer- en beleeftentoonstelling (gelegen in de Loketten, een prachtig gerestaureerde en imposante zaal) komt u alles te weten over de democratie in Vlaanderen. 
De interactieve opstelling geeft u inkijk in de werking van het Vlaams Parlement: hoe worden volksvertegenwoordigers verkozen, hoe komt het parlement via dialoog tot consensus, wie speelt welke rol in het parlement, ... We sluiten het bezoek af met een drankje. Het Vlaams Parlement is een architecturaal pareltje dat ook kunst promoot. 

Naast een causerie is er een lunch gepland met de heer Francesco Vanderjeugd, huidig Vlaams Volksvertegenwoordiger en burgemeester van Staden. 

Na de lunch kan u een parlementaire zitting meemaken als publiek of kan u kuieren in de mooie buurt van de Koningsstraat, de Wetstraat, het Paleizenplein en het Warandepark. 

Praktische informatie: 

- Wanneer: woensdag 8 mei 2019

- Waar: De Loketten, Ijzerenkruisstraat 99, 1000 Brussel

- Aanvang: 10u30

- Prijs: € 20
- Inbegrepen: begeleid bezoek aan het Vlaams Parlement, lunch en drank)

- Inschrijven en betalen met mededeling mededeling 080519 – aantal personen. Bij inschrijving dient u naam, voornaam en rijksregisternummer van elke deelnemer door te geven. Rekeningnummer Vief West-Vlaanderen vzw BE25 3800 8087 9782;
- contact: tel. 056 25 72 61; info.west@vief.be 

                                                                                              Sitemap - Vief vzw 2017 - info  vief.be | Site door Faromedia | Privacy